کسب درامد از اینستاگرام یا یوتیوب؟
انتخاب بین شبکه های اجتماعی برای راه اندازی و توسعه کسب و کار و کسب درآمد، عملا کار زیاد موثر و راهبردی محسوب نمی شود. باید از فرصت های موجود و فراهم شده برای نهایت کسب سود بهره برد و آنچه که مهم است نهایت بهره وری از ابزارهای ارائه شده است و نباید به دنبال برتری جویی بین آنها بود. اما آنچه که در این میان بسیار اهمیت دارد، عوامل برتری از یک از این شبکه های اجتماعی بر سایر انواع آن است. اینکه چه عوامل و شاخص هایی در کدام یک از این پلتفرم های برجسته بوده و در سایرین وجود ندارد. چه ویژگی های منحصربفردی را می توان در مورد آنها برشمرد و برای کسب و کار استفاده نمود. در این مقاله در مورد دو نوع از بهترین شبکه های اجتماعی که البته از شهرت بسیار بالایی دارند، بحث خواهیم کرد. در مورد اینستاگرام و یوتیوب به عنوان دو غول شبکه های اجتماعی نگاه نقدی و مقایسه ای خواهیم داشت و از ابعاد گوناگون درآمدی و کسب و کار آنها را بررسی خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نتایج این بررسی و مقایسه را به دقت مطالعه کنید تا به شکل کامل متوجه شوید که درآمد از اینستاگرام بهتر است یا یوتیوب؟
برای کسب درامد اینستاگرام بهتر است یا یوتیوب!؟
برای رشد و توسعه هر کسب و کاری باید تعداد مخاطبان آن را توسعه داد. این مخاطب چه به عنوان یک مشتری بالفعل در حال خرید و یا یک کاربر بالقوه، باید نسبت به محصولات و خدمات ارائه شده در کسب و کار مورد نظر، اعتماد و ایمان لازم را بدست آورد تا سود نهایی را به حساب شما واریز نماید. در دنیای امروز، مگر می توان کانال ارتباطی وسیع تر از اینترنت و شبه های اجتماعی پیدا کرد؟ آیا می توان محلی را یافت که تعاملاتی فراتر از این میزان را به ما ارائه دهد؟ همین ویژگی منحصربفرد است که ما را مجاب می کند گاهی حتی علی رغم خواسته های خود در توسعه کسب و کار، به سمت این شبکه های اجتماعی و غول های ارتباطی حرکت کنیم. اینستاگرام به عنوان محبوبترین نوع این شبکه ها و یوتیوب به دلیل رسانه ای قدرتمند به نام ویدیو، از برترین انواع آن محسوب می شوند. شما باید در گام دوم ایجاد یک کسب و کار به سراغ این شبکه ها بروید و نسبت به ایجاد حساب کاربری در آن اقدام کنید. اینکه کدام یک از این شبکه ها نسبت به دیگری اولویت داشته باشد، بحث ثی است. شما باید از هر دوی این شبکه ها نهایت بهره را ببرید و در هرکدام از آنها فعالیت جداگانه قدرتمندی را آغاز کنید. این مقایسه بعدی در مورد ویژگی های هرکدام از اینها نیز هیچ نشانه ای دال بر کنار گذاشتن آنها در روند توسعه کسب و کار نیست بلکه تنها شناخت ابعاد فعالیت و ابزارهای آنها و همچنین نقاط ضعف و قوت آنها در ارائه بستر موثر برای درآمدزایی است.
ارتقا و توسعه اساسی اینستاگرام در سال 2012 از طریق خرید این شبکه توسط شرکت فیسبوک اتفاق افتاد و این اتفاق به صورت متقابل در شرکت گوگل و برای یوتیوب رخ داد. اینستاگرام مبتنی بر رسانه عکس ایجاد شد و یوتیوب از همان ابتدا تمرکز خود را بر مدیوم فیلم تنظیم کرد. به صورت کاملا طبیعی و به نسبت تعداد کاربران این دو شبکه اینستاگرام از تعداد کاربران بالاتر و نهایتا سود بیشتری برخوردار است اما فاکتوری که بسیار موثر است این موضوع می باشد که یوتیوب در کسب سود و منافع، کاربران خود را شریک این منفعت می کند و این در حالی است که اینستاگرام به هیچ عنوان این امکان را در اختیار کاربران خود قرار نمی دهد. موضوع دیگر این است که رسانه ویدیو نسبت به عکس که پایه ایجاد شبکه اینستاگرام بوده است، رسانه برتر و محبوب تری است و احتمالا آینده این شبکه برای بارگذاری و بارگیری ویدیوهای طولانی مدت، آینده بازتر و قابل اتکاتری نسبت به اینستاگرام است. اینستاگرام در سال های اخیر تلاش فراوانی را برای گنجاندن این ویدیوهای طولانی در قالب خود کرده است که البته به نسبت مقایسه در مقابل یوتیوب بسیار ناقص و الکن محسوب می شود. قابلیت اخیر اینستاگرام به نام IGTV در راستای همین تلاش ها بوده است. اما اگر دقت کرده باشید برای انتقال و ایجاد محتوای ویدیویی بلند مدت معمولا توصیه اول متخصصان این حوزه شبکه یوتیوب بوده است که به صورت کاملا انحصاری در این مورد فعالیت می کند و دایرکتوری بزرگتری محسوب می شود.
مقایسه یوتیوب و اینستاگرام
برای مقایسه میان این دو شبکه اجتماعی باید ابعاد مختلفی را مورد بررسی و تحلیل قرار داد. نمی توان به صورت تک بعدی بود و در مورد این دنیای بی نظیر ارتباطی بحث کرد. عناوین زیر را به دقت دنبال کنید تا در مورد آنها اطلاعات مفیدی را ارائه کنیم :
محبوبیت در کشور
یوتیوب یک منبع عظیم و غنی از انواع ویدیوهای با موضوعات و عناوین مختلف در اینترنت است. هر دسته موضوعی با مخاطبان مختلف و گوناگون می تواند در این کتابخانه عظیم قرار گیرد. این تنوع و بزرگی گاه دربرگیرنده موضوعاتی است که احتمالا در برخی از مناطق و کشورهای دنیا به عنوان عناوین ممنوعه محسوب می شود. به طور مثال در مورد کشور ما، به دلیل ورود برخی از دسته بندی ها و عناوین ظاهرا آسیب زا، ورود به یوتیوب با موانع جدی روبرو شده است. این شبکه در داخل به صورت کامل فیلتر شده است و برای دسترسی به آن باید از انواع فیلترشکن ها استفاده کنید. همین موضوع سبب به حاشیه رانده شدن آن در کشور ما شده است و مخاطبان آن را در مقایسه با اینستاگرام بسیار پایین تر آورده است. اینستاگرام در این بحث برتری بسیار محسوسی در داخل کشور دارد و عملا مردم برای مدیوم ویدیو هم، گاه اینستاگرام را ترجیح می دهند و مصائب اتصال به یوتیوب را تحمل نمی کنند.
حمایت های مالی
هر نوع از ویدیوها و فیلم های تبلغیاتی تولید شده در فضای اینترنت و سایر فضاهای تبلیغاتی، از طریق درخواستی است که یک امی مالی در مورد سازمان و کسب و کار و شرکت موردنظر ارائه داده است. درواقع تولیدکننده محتوا به عنوان یک متخصص در این زمینه انتظار ارائه سفارش از طریق یک کسب و کار را دارد تا محتوای آن را در فضاهای موردنظر با مخاطب به اشتراک بگذارد. این همان مبنای تبلیغات امروزی است. میزان قابلیت اینستاگرام برای مشاهده این محتوا و به اشتراک گذاری آن بسیار بالاتر از یوتیوب است. در واقع شما در اینستاگرام انواع مدیوم ها را برای ساخت محتوا دارید در حالی در یوتیوب این موضوع منحصرا محدود به ویدیو می شود. همین تنوع ابزارها در کنار تعدد مخاطب می تواند عامل برتری مجدد یوتیوب در مقابل اینستاگرام می شود.
مشارکت در سود
عملکرد پورسانتی به عنوان مبنای کارکرد بسیاری از افراد در کسب و کارهای مختلف شده است. به بیان ساده تر مشتری از شما و سود به صورت مشترک. در واقع هر کاربری که از طریق شما سبب کسب سود برای پلتفرم شده است، برای شما به صورت متقابل سودآوری خواهد داشت. اینها همان کاربران بالقوه ای هستند که از طریق کلیک بر روی لینک های به اشتراک گذاری شما وارد شبکه اجتماعی شده و تراکنشی را به انجام می رسانند. این تراکنش ها و تمامی عملکردهای آن مخاطب در پلتفرم ثبت و ضبط شده و در محاسبه میزان سود شما کاملا موثر می باشد. این قابلیت در یوتیوب بسیار ارتقایافته تر و کاملا سازماندهی شده تر است. یوتیوب یک امکان دایمی برای محتوای تولیدی شما ارائه داده است که همواره می تواند لینک ها و اطلاعات لازم برای به اشتراک گذاری را در اختیار شما قرار دهد و این درحالی است که در اینستاگرام این موضوع محدود به مفهوم استوری و تنها برای یک شبانه روز قابلیت اجرایی دارد و عملا هیچ مشارکت در سودی نیز پرداخت نمی شود.
مارکت
برای خرید و فروش محصولات و خدمات محتوایی خود نیاز به بستری دارید که این محتوا را ارزش گذاری کرده و به نسبت تمایل کاربران برای مشاهدات، به شما سود پرداخت کند. این امکان نیز منحصرا در یوتیوب وجود دارد و عامل برتری کامل بر اینستاگرام محسوب می شود.
سود تبلیغاتی
تبلیغات و ارائه صحیح از یک محصول یا خدمت قطعا در مدیوم ویدیو و فیلم مفهوم کامل تری دارد و بهتر مخاطب را درگیر فعالیت شما می کند. میان این دو شبکه برای این موضوع نیز یوتیوب قابلیت بهتری را برای کسب درآمد از تبلیغات دارد چون زمینه موثرتری را برای مشتریان خود فراهم کرده است تا کسب و کار خود را معرفی نمایند. این تبلیغات به صورت چند ثانیه خلاصه شده و ادامه انتخابی در ابتدا و میان ویدیوهای تولید شده شما پخش می شود و می تواند برای کاربر جذاب باشد. حال می توانید به راحتی حساب کنید که هرچقدر محتوای تولیدی شما جذاب تر باشد، میزان مشاهده این تبلیغات نیز به تناسب آن بالاتر می رود و در نتیجه سود بالاتری نصیب یوتیوب می شود که با ارائه پروتکل های خاصی این سود را میان مخاطبان و تولیدکننده های محتوای ویدیویی تقسیم می کند و منبع درآمدی بسیار خوبی برای آنها محسوب می شود. این یک مشارکت کاملا دوجانبه مفید است که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید.
جذابیت شبکه های اجتماعی در دنیای امروز بسیار بالا رفته است. افراد ساعات متعددی را در این فضا هستند و از کوچکترین تحولات دنیا باخبر می شوند. استفاده از این قابلیت از یک سو بسیار مفید و قابل دسترس به نظر می رسد و از سوی دیگر به دلیل وجود میلیاردها کاربر و کسب و کار، رقابت بر سر تولید محتوای برتر بسیار بالا رفته است. باید در این رقابت نفس گیر پیروز شوید تا بتوانید مخاطب را به سوی خود بکشانید و از منافع آن بهره ببرید. یوتیوب و اینستاگرام هر دو به عنوان شبکه های اجتماعی این قابلیت را در اختیار شما قرار داده اند تا ذوق محتوایی و شم اقتصادی خود را تلفیق کرده و به سود برسید. این شما هستید که باید از ابزارهای گوناگون ارائه شده استفاده نموده و به موفقیت برسید. حال که با تفاوت های اینستاگرام و یوتیوب آشنا شده اید می توانید تشخیص دهید که کسب درآمد در اینستاگرام بهتر است یا یوتیوب و فرایند ارزیابی بهتر به عوامل مختلفی همچون مدت زمانی که به آن اختصاص می دهید، پیشرفت در بلند مدت و دیگر موارد بستگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.