چگونه یک دامنه ثبت کنیم؟
دامنه چیست؟
برای اینکه دیگران محل حضور شما یا منزلتان را پیدا کنند، باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشید.
وبسایت یا فروشگاه اینترنتی شما هم باید یک آدرس داشته باشد، دامنه همان آدرس اینترنی سایت شماست که کاربران در مرورگر خود وارد میکنند تا به سایت شما دسترسی پیدا کنند برای مثال parsvox.com آدرس دامنه متعلق به سایت ما است.
نکته ای که وجود دارد این مورد است که نام دامنه شما باید با نوع کسب و کار و حرفه شما مرتبط باشد، چراکه نام دامنه تاثیر مستقیم بر رشد سایت شما و در نهایت فروش دارد.
شاید شما هم در مقالات متعدد دیده باشید که گاهاً از URL برای اشاره به آدرس یک وب سایت استفاده شده باشد و اکنون این سوال برایتان پیش آمده است که:
Domain با URL چه تفاوتی دارد؟
دامنه یا دامین در واقع آدرس صفحه اصلی وب سایت شما هستند و هیچ کاراکتر و علامت اضافی در انتهای پسوند آن قرار نمیگیرد، اما URL به تمام مشتقات یک نام دامنه گفته می شود.
برای راهنمایی ساده تر آدرس دامنه ما را در نظر بگیرید (PARSVOX.COM) حال آدرس URL \پارس وکس به این صورت خواهد بود(httpss://parsvox.com/)
و بقیه صفحات دارای URL هایی مانند(httpss://talashnet.com/domain/#subslider) که مربوط به بخش دامنه ها در تلاش نت میشود میباشد.
پس آدرس صفحه اول یک سایت خود دامنه خواهد بود و آدرس صفحات مختلف یک سایت هر کدام دارای URL مخصوص به خود هستند.
این آدرس ها پس از ورود به هر صفحه در کادر مربوط به مرورگر در بالای صفحه نمایش داده میشود و نشان میدهد شما در لحظه در چه آدرسی در این سایت حضور دارید.
بگذارید به مبحث دامنه برگردیم، نحوه کار دامنه ها به این صورت است که وقتی آدرس دامنه ای را در مرورگر وارد میکنید مرورگر آن نام را به سرور های مخصوصی در اینترنت که اطلاعات دامین ها ذخیره میشوند ارسال میکند و سپس DNS آن دامین را مشخص میکند.
پس از مشخص شدن، dns آنرا تبدیل بهip میکند. IP در اصل یک سری اعداد به فرم (***.***.***.***.) هستند که مقدار هر(***) بین 0 تا 225 میباشد. این اعداد نشان دهنده موقعیت سرور شما در اینترنت است.
آدرس دامنه شامل دو بخش، نام دامنه و یک پسوند است که نام دامنه توسط خود شما انتخاب و در نهایت یکی از پسوند های زیر را برای آن قرار میدهید:
- IR
- COM
- ORG
- AC
- و…
ممکن است بپرسید:
هرکدام از پسوند های دامنه نشان دهنده چیست؟ وپسوند ها چه تفاوتی دارند؟
پیشنهاد میکنیم در این باره مطالب کاربردی بخش انواع دامنه را حتما بخوانید!
بعد از انتخاب دامنه مناسب باید ثبت آن را انجام دهید، این مرحله وابسته به نوع دامنه انتخابی شما متفاوت خواهد بود یعنی روش ثبت دامنه های ملی (ir) با دامنه های بین المللی (.com/.net/و…) متفاوت است.
به طورمثال برای ثبت دامنه های ملی نیاز به شناسه ایرنیک داریم و به همین جهت باید در ایرنیک ثبت نام کنیم.
خرید دامنه به صورت سالیانه است، این یعنی زمانی که شما یک دامنه را ثبت میکنید (که اصلاً هم کار سختی نیست و در ادامه شما را راه راهنمایی میکنیم)، برای مدت زمان مشخصی این کار را انجام میدهید
یعنی مثلاً برای ۱ سال یا چند سال آن را خواهید داشت و پس از گذشت این دوره، اگر دوباره ان را تمدید نکنید، دیگران میتوانند این دامنه را برای خود تصاحب کنند.
حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که
کدام پسوند برای نام دامنه من مناسب است؟
برای همین منظور حتما مطالب مربوط به راهنمای انتخاب نام دامنه مناسب را مطالعه کنید!
از کجا دامنه تهیه کنم؟
دو روش برای تهیه دامنه در اختیار دارید:
- هم میتوانید دامنه خود را از شرکت های ارائه دهنده این خدمت مثل تلاش نت تهیه کنید
- و یا از طریق خود سامانه ایرنیک nic.ir اقدام به تهیه دامنه مورد نظر خود نمایید.
آموزش ثبت دامنه
حالا میخوایم دامنه وبسایت موردنظر خود را ثبت کنیم و ببینیم که فرایند ثبت دامنه به چه صورت است. بهصورتکلی ما دو نوع دامنه داریم، دامنه ir. که مخصوص ایران است و شما باید یک سری فرایند در وبسایتهای ایرانی و مرجع ثبت دامنههای ir. باید طی کنید. یک سری هم دامنه خارجی داریم که ثبت آنها راحتتر است و اگر شما برای اولین بار مراحل ثبت دامنه را انجام میدهید کافی است که تنها در یک وبسایت فرایند را انجام دهید.
دامنههای خارجی شامل دامنههای com ،.net ،.org. و co. و… میباشند. یک سری از دامنهها مانند evu. و edu.ir. یا ac.ir. معمولاً دامنههایی هستند که به مراجع آموزشی داده میشوند و یا به ادارات آموزشی که دانشگاههایی که مجوز آموزشی دارند. پس همه نوع دامنهای را شما نمیتوانید ثبت کنید. ولی دامنههایی مثل com ،.net ،.org. و ir. دامنههایی هستند که قابلاستفاده برای ما هستند، برای عموم در دسترس هستند و نیاز به مجوز خاصی ندارند را خیلی راحت میتوان ثبت کرد.
آموزش ثبت دامنه ir.
برای اینکه دامنه ir. را ثبت کنید باید در وبسایت nic.ir یا ایرنیک وارد شوید و فرایند ثبتنام خود را انجام دهید. وبسایت ایرنیک مرجع اصلی ثبت دامنههای ir. است. کار با این وبسایت مقداری سخت است و سرعت کمی دارد ولی بههرحال میشود با آن کار کرد و همیشه در دسترس است.
برای دامنههای خارجی مرجع خاصی مدنظر نیست و شما نیازی ندارید که در یک وبسایت خاص اول ثبتنام کنید، احراز هویت کنید و بعد دامنه خود را ثبت کنید. اما برای ثبت دامنه ir. شما باید حتماً یک حساب کاربری برای خود در وبسایت ایرنیک بسازید.
زمانی که وارد سایت شدید از بخش “ساختن شناسه کاربری” باید فرایند ثبتنام را انجام دهید. در اینجا مانند اکثر وبسایتهای ایرانی نیاز است که فرم را تکمیل کنید، شناسه دریافت کنید و ممکن است که برای ثبت اولین دامنه خود نیاز باشد که اسکن کارت ملی بفرستید ولی پسازاینکه این مراحل را طی کردید و مشخصات خود را وارد کردید به شما یک شناسه ایرنیک داده میشود.
از شناسه ایرنیک خود میتوانید جهت ثبت دامنه در سایت ایرنیک و سایتهای دیگر استفاده کنید. فرایند ثبتنام کاملاً فارسی است و شما میتوانید در عرض چند دقیقه خیلی راحت آن را انجام دهید.
ثبت دامنه در سایت ایرنیک
زمانی که شما شناسه را دریافت کردید کافی است که در سایت ایرنیک با همان حساب کاربری که ثبتنام کردهاید از بخش دامنهها > ثبت دامنه وارد شوید. در اینجا باید در فیلد اول شناسه خود را وارد کنید و شروع به ثبت دامنه موردنظر خود بکنید. اما ما به شما پیشنهاد نمیکنیم که در وبسایت ایرنیک دامنه خود را ثبت کنید و دلیل آن هم این است که سایت ایرنیک بابت ثبت دامنههای ir. هزینههای زیادی را از شما میگیرد.
درواقع میتوان گفت که این وبسایت مانند بعضی از وبسایتهایی است که خودشان قیمت بالاتری میدهدند و به نمایندگان فروش یا Reseller خود قیمت پایینتری را ارائه میکنند است. پس ما بهعنوان یک فرد ثبتکننده دامنه بهتر است که در ایرنیک دامنه خود را ثبت نکنیم.
شروع فرایند ثبت دامنه ir.
برای اینکه این کار را انجام دهید باید در گوگل عبارت “ثبت دامنه” را جستجو کنید تا لیستی از وبسایتهایی که این کار را انجام میدهدند ببینید. تمامی وبسایتهایی که ثبت دامنههای دیگر را پوشش میدهدند ثبت دامنه ir. را هم انجام میدهدند. این نکته را حتماً در نظر داشته باشید که اینکه کدامیک از این وبسایتها را انتخاب میکنید تفاوتی ندارد ولی حتماً توجه کنید که یک شرکت بسیار معتبر باشد و حداقل چندین سال سابقه داشته باشد.
معمولاً سایتهایی که جز موارد اول گوگل هستند سایتهای معتبری میباشند. در اینجا کافی است که شما در فیلد جستجوی دامنه، دامنه موردنظر خود را جستجو کنید. سپس بررسی برای این دامنه انجام میشود و نتیجه برای شما نمایش داده میشود. بهعنوانمثال ما در اینجا hoseinirad.ir را در اینجا ما جستجو کردهایم و برای ما در نتایج نشان میدهد که com. ثبتشده، پس ما ir. را وارد میکنیم.
فراموش نکنید که شما تنها میتوانید دامنهای که آزاد است را ثبت کنید و دامنهای قبلاً ثبتشده را بههیچعنوان نمیتوانید دوباره انتخاب کنید. خب برای اینکه دامنه را در اینجا ثبت کنید باید روی دکمه سفارش کنید و در صفحه بعد روی ادامه کلیک کنید.
سپس ادامه فرایند را طی کنید. در مرحله مشخصات دامین شما باید شناسه ایرنیک که قبلاً آن را دریافت کردهاید را وارد کنید.
به همین راحتی با واردکردن شناسه این دامنه در پنل ایرنیک شما ثبت خواهد شد. در نظر داشته باشید که اگر همین دامنه را بخواهید در ایرنیک ثبت کنید با چند برابر همین مبلغ را هزینه کنید. بعد از طی این فرایندها دامین شما بعد از نهایتاً 24 ساعت ثبت میشود.
آموزش ثبت دامنه com.
دامنههایی مانند com ،.net. و co. را میتوان در مدت زمان کمتر از دامنه ir. مثلا نیم ساعت یا یک ساعت فرایند ثبتنامشان را انجام داد.
در اینجا هم مانند قبل عبارت “ثبت دامنه” را در گوگل جستجو کنید و دامنه موردنظر خود را در بخش جستجو وارد کنید. بعدازاینکه مشخص شد دامنه آزاد است؛ سپس مبلغ سالانه گرفتن دامنه را برای شما نمایش میدهد.
سپس روی “افزودن به سبد خرید” کلیک کنید و با کلیک روی ادامه میتوانید مراحل خرید را انجام دهید. برای تنظیمات DNS هم نیازی نیست که کاری انجام دهید و همین موارد پیشفرض را وارد کرده و روی ادامه کلیک کنید. چراکه هنوز هاست خود را خریداری نکردهاید و در جلسات بعد حتماً یک جلسه در مورد DNS برای شما توضیح میدهیم.
درنهایت روی گزینه پرداخت نهایی کلیک کنید و پس از پرداخت دامین شما بعد از مدت نهایتاً یک ساعت فعال میشود. بنابراین دامین خود را فعال کنید تا در جلسات بعد از آن استفاده کنیم و هاست را خریداری کنیم و درنهایت دامین و هاست را به هم متصل کرده و سایتمان را راهاندازی کنیم.
پیروز و سربلند باشید. 🙂
منبع:https://parsvox.com
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.