چگونه با تولید محتوا کسب درآمد کنیم؟
تعبیر من از تولید محتوا این است که یک گنج با ارزش در اختیار همه ماست. اگر بدانید از تولید محتوا چقدر میشه پول درآورد تعجب نمی کنید و حرف من را به راحتی باور می کنید. هرکسی با تولید محتوا می تواند به درآمد نامحدود برسد. این که می گویم نامحدود واقعا محدودیتی در کسب درآمد از طریق تولید محتوا وجود ندارد. اگر کمی چشم هایمان را باز کنیم می بینیم که خیلی از کسب و کارهای آنلاین فقط و فقط با تولید محتواست که دارند کسب درآمد می کنند. آن هم درآمدهای میلیاردی در ماه! حتی اگر محصول یا خدماتی هم ارائه نکنید، تنها با تولید محتوا می توانید درآمد لذت بخشی از اینترنت بدست آورید.
در این مقاله قصد دارم اول از همه در مورد اینکه اصلا تولید محتوا چی هست و چه کاربردی دارد و چرا مهم است صحبت کنم. بعدش میریم سراغ روش های کسب درآمد از تولید محتوا و اصولی که قبل از هر چیز باید بدانید. خلاصه تو این مقاله یک بار برای همیشه قصد دارم تولید محتوا را موشکافانه بررسی کنم و ببینیم آیا واقعا میشه ازش پول درآورد یا این حرفا دروغه! ازتون میخوام تا آخر این مقاله جذاب همراه ما باشید.
تولید محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟
این روزها همه ما با محتوا سروکار داریم همین متنی که الان دارید می خوانید بهش میگن محتوا. هر چیزی که در هر سایت، اپلیکیشن کانال تلگرام و پیج اینستاگرام به چشم تون میخوره را محتوا می گویند. به تولید و ارائه این محتواها توسط فرد، افراد یا سازمانی هم تولید محتوا می گویند. هرکسی هم که این محتوا ها را تولید می کند تولیدکننده محتوا ست. اینا تعاریف خیلی ساده از محتوا و تولید محتوا بود.
حالا کاربردش چیه؟ خب مشخصه ما برای برقراری ارتباط با دیگران باید تولید محتوا کنیم. الان اگر شما بخواهید دلِ یه دختر خانومی را ببرید باید محتوا تولید کنید. همون چیزایی که توی چت دارید می نویسید همونا دقیقا بهش میگن تولید محتوا!
همه کسب و کارها در دنیا حتی آن هایی که سنتی هم هستند باید تولید محتوا داشته باشند تا بتوانند محصول یا خدمت خود را بفروشند. الان اگر شما یه یک بوتیک تشریف ببرید برای خرید یک لباس مسلما فروشنده مثل چوب آنجا جلوی شما نمی ایستد. از محصول خود صحبت می کند و اگر شما اطلاعات بیشتری بخواهید به شما می دهد.
توی کسب و کارهای آنلاین این قضیه خیلی جدی تر می شود. چون کسب و کارهای آنلاین نمی توانند به صورت حضوری و رو در رو با مشتریان شان برخورد کنند باید از طریق محتوایی که ارائه می کنند آن ها را جذب کنند، اعتمادشان را جلب کنند و در نهایت بفروشند. حالا این وسط چند مدل تولید محتوا داریم. یکیش تولید محتوای آموزشی است که کاربرد اصلیش همراه کردن مخاطب است. ما با آموزش دادن و کمک کردن به مخاطبان مان می توانیم اعتماد سازی کنیم. یه مدل دیگش تولید محتوا برای فروش محصول است. در این مدل ما از مزیت های محصول مان برای مخاطب می گوییم تا مطمئن شود محصول ما تنها راه چاره اش است.
حالا این محتوایی که تولید می شود در جاهای مختلف که می بینیم عین هم نیست! همیشه با یک لحن نیست! همیشه جدی یا همیشه فان نیست! مثلا محتوایی که در شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام تولید می کنیم باید سرگرم کننده هم باشد. چون مردم برای سرگرم شدن از اینستاگرام استفاده می کنند. اما محتوایی که در شبکه اجتماعی لینکدین می بینیم خیلی جدی تر است. چون اونجا افراد حرفه ای و بیزنس من ها وجود دارند و نمی توان لحن محتوا را فان کنیم.
چرا باید محتوا تولید کنیم؟
امروزه اهمیت محتوای دیجیتال خیلی بالا رفته است. مردم برای محتوای خوب و به درد بخور به راحتی پول پرداخت می کنند. از طرفی دسترسی به محتوای دیجیتال خیلی ساده تر از دیگر محتواها است. مثلا به راحتی می شود با مراجعه به اینترنت و جست و جو کردن در گوگل به هر محتوایی که مورد نیازمان باشد دسترسی پیدا کنیم. دیگر نیاز نیست ساعت ها دنبال یک کتاب به درد به خور در کتاب خانه محله مان بگردیم!
همچنین به خاطر دسترسی بیشتر مردم به اینترنت، تمایل بیشتری به خواندن ای بوک ها، گوش دادن به کتاب های صوتی یا دیدن فیلم های آموزشی دارند. خیلی ها وقت نمی کنند در کلاس های آموزشی حضوری شرکت کنند. وقت و زمان برای خیلی ها ارزشمند است و به راحتی نمی خواهند وقت خود را هدر دهند.
به خاطر همین هم محتوای دیجیتال نسبت به قبل خیلی طرفدار پیدا کرده است. و این بهترین فرصت است که ما هم برای بر طرف کردن نیاز مخاطبان مان محتوا تولید کنیم. آن هم محتوایی که واقعا با کیفیت باشد و به درد شان بخورد.
تولید محتوا چه مزیت هایی دارد؟
یکی از مهمترین مزیت هایی که تولید محتوا دارد این است که نسبت به دیگر کسب و کارهای اینترنتی دردسر کمتری دارد. مثلا کسی که فروشگاه اینترنتی محصولات فیزیکی دارد دردسرهایی از قبیل برگشت خوردن محصول سفارش داده شده و مشکلاتی با اداره پست و … ممکن است همیشه داشته باشد. ولی وب سایتی که فقط محتوای دیجیتال تولید می کند و می فروشد هیچ وقت به این مشکلات دچار نمی شود. چون محصول فیزیکی در کار نیست! هر چیزی هست دیجیتال است و پستی در کار نیست!
یکی دیگر از مزیت های تولید محتوا این است که هزینه خیلی کمتری نسبت به دیگر کسب و کارهای اینترنتی دارد. وب سایتی که محتوا می فروشد خیلی مهم نیست شکل و شمایل اش چگونه باشد! ممکن است در وب سایت های محتوایی خیلی نیاز به ایجاد سیستم های پیچیده نباشد.
ولی مثلا یک فروشگاه اینترنتی باید هزینه زیادی برای طراحی و راه اندازی اش شود. البته فقط به اینجا ختم نمی شود. کسی که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دارد مسلما نیاز به سرمایه زیادی نیز دارد. ولی کسی که قصد تولید و فروش محتوای دیجیتال را دارد نیاز به سرمایه اندکی صرفا برای راه اندازی یک وب سایت اینترنتی دارد.
چرا تولید محتوا در وب مهم است؟
اگر محتوای خوبی نداشته باشید در واقع حرفی هم برای گفتن نخواهید داشت. این روزها کاربران اینترنتی فقط با دیدن محتوای وب سایت تان است که به شما اعتماد می کنند. چون فقط از طریق محتوایی که ارائه می دهید می توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. البته منظور از تولید محتوا فقط محتوای متنی نیست! محتوای مخاطب پسند امروزی محتوای ویدیویی است.
آینده سئو و دیجیتال مارکتینگ به تولید محتوای وب سایت تان مربوط می شود. اگر می خواهید وب سایت کاربرپسند داشته باشید و در سئو هم موفق باشید باید روی تولید محتوای سایت خود به خوبی کار کنید. به هیچ وجه محتوای خود را از روی اجبار به کاربران تان ارائه ندهید.
مهمترین عاملی که باعث می شود مخاطبان تان با شما همراه باشند محتوای سایت تان است. اگر می خواهید فروش خدمات و محصولات تان را افزایش دهید باید کاربران همراه (وفادار) خود را روز به روز افزایش دهید. به همین دلیل باید محتوای عالی در اختیار آن ها قرار دهید.
چگونه با تولید محتوا کسب درآمد کنیم؟
اگر قصد دارید با تولید محتوا کسب درآمد کنید پیشنهاد می کنم محتوایی تولید کنید که آموزشی باشد و نیاز مخاطب را به خوبی بر طرف کند. اصلا هدف ما از تولید محتوا همین است. محتوایی تولید کنیم که واقعا نیاز مخاطبان را بر طرف کند.
بسیار خب بریم سراغ اینکه برای تولید محتوا از کجا باید شروع کنیم و چه طور تولید محتوا کنیم و آن را به پول تبدیل کنیم.
1.موضوع خود را مشخص کنید
اولین کاری که باید انجام دهید مشخص کردن موضوع کاری تان است. این موضوع خیلی به علاقه و تخصص مربوط می شود. مسلما زمانی که در موضوع خاصی تخصص داشته باشید می توانید در آن موضوع محتوا تولید کنید.
ولی اگر تخصصی نداشته باشید باید ببینید به چه موضوعاتی علاقه دارید؟ روانشناسی، بازاریابی اینترنتی، توسعه فردی و … فرقی نمی کند. مهم این است که به آن علاقه داشته باشید. البته این هم خیلی مهم است که آیا در آن موضوعی که انتخاب کردید طرفدار وجود دارد یا خیر!
به راحتی با جست و جو در گوگل و یا شبکه های اجتماعی می توانید از این موضوع با خبر شوید. پس قبل از اینکه موضوع خود را انتخاب کنید حتما از پر طرفدار بودن آن اطمینان حاصل کنید.
2.اطلاعات خود را بالا ببرید
شاید کلیشه ای باشد! ولی تا زمانی که اطلاعات کافی از موضوع مورد نظر خود نداشته باشید نمی توانید در مورد آن تولید محتوا کنید. باید به قدری در موضوع مورد نظر خود تسلط داشته باشید که به راحتی بتوانید در آن موضوع محتوا تولید کنید.
برای این کار بهتر است مطالعه خود را بالا ببرید. مقالات موجود در سایت ها، کتاب های حوزه کاریتان، ویدیو ها و فایل های صوتی آموزشی و … همه این ها به شما کمک بسیاری می کنند تا اطلاعات خود را در حوزه کاری خود بالا ببرید.
همچنین سعی کنید افرادی که در حوزه کاری شما هستند را همیشه دنبال کنید و با آن ها در ارتباط باشید. مثلا در سمینار ها و کلاس های حضوری آن ها شرکت کنید.
فراموش نکنید تولید محتوا، خلق محتوا نیست! در بسیاری از مواقع با جمع آوری اطلاعات هم می شود محتوای عالی تولید کرد. تولید محتوا یعنی دسته بندی اطلاعات به نوعی که مخاطب از آن لذت ببرد و نیازش را بر طرف کند.
البته این را با کپی محتوا اشتباه نگیرید! زمانی که شما از یک منبع، محتوا تولید می کنید یعنی اینکه محتوای تولیدی کپی است. ولی زمانی که شما از چندین منبع، محتوا جمع آوری می کنید و تولید می کنید کپی محتوا محسوب نمی شود! برای درک بهتر این مسئله بهتر است به منابع کتاب های چاپی نگاهی بیاندازید.
3.هدف تان را از تولید محتوا مشخص کنید
هدف تان از تولید محتوا دقیقا چه هست؟ آیا مثل سایت زومیت قصد دارید روزانه چند ده مقاله و خبر در سایت خود قرار دهید و به واسطه ترافیک بالا درآمد زایی کنید؟ یا مثل وب سایت همیار وب محتوای خود را مستقیما بفروشید؟
هدف تان را کاملا مشخص کنید که چه محتوایی را و چگونه می خواهید بفروشید؟ فرمت های تولید محتوا را مشخص کنید. آیا فقط می خواهید مقاله بنویسید و اشتراک ویژه در سایت خود بفروشید؟ یا می خواهید دوره های آموزشی در قالب ویدیو نیز تولید کنید؟
3.شروع به تولید محتوا کنید
الان در شرایطی هستید که می توانید محتوا تولید کنید. ساده ترین راه این است که بنویسید. از تولید محتوای متنی شروع کنید. مقاله بنویسید تا مخاطبان تان با شما آشنا شوند. بهترین کار برای اعتماد سازی همین است.
سپس برای گسترش کار خود از دیگر فرمت های محتوایی نیز استفاده کنید. البته نوشتن مقاله در اولویت است ولی فایل صوتی یا ویدیو هم طرفدارهای خودش را دارد. در بسیاری از مواقع مجبور هستید برای فروش محتوا از دیگر فرمت ها استفاده کنید.
گوش دادن به فایل های صوتی یا دیدن ویدیوهای آموزشی خیلی راحت تر از خواندن یک ای بوک است. به همین خاطر باید به فکر مخاطبان خود باشید. باید بدانید بیشتر چه فرمت های محتوایی به دردشان می خورد و برایش پول پرداخت می کنند!
تولید فایل های صوتی یا ویدیوهای آموزشی کار چندان سختی نیست! اولین کار این است که یک ویس رکوردر تهیه کنید. سپس با استفاده از نرم افزارهایی نظیر Adobe Audition صدای خود را ضبط کنید.
همچنین با نرم افزارهایی مثل Snagit هم می توانید از صفحه نمایش سیستم خود فیلم بگیرید.
واقعا کار سختی نیست! برای تولید فایل صوتی کافی است همان مقاله ای که نوشته اید را به صوت تبدیل کنید. یا برای تولید ویدیو هم همان مقاله ای را که نوشته اید را تیتر وار در پاور پوینت توضیح دهید وفیلم بگیرید. البته در ویدیو های آموزشی که طریقه انجام کاری آموزش داده می شود باید تسلط کافی داشته باشید.
4.سئوی محتوا را یاد بگیرید
همانطور که گفتم اکثر کسب و کارهایی که بر پایه تولید محتوا بنا می شوند سرمایه کمی دارند. در واقع بهتر است اینطور بگویم شاید شما هم پول زیادی برای تبلیغات نداشته باشید. پس به همین خاطر باید به فکر سئو سایت تان باشید.
البته نه خیلی حرفه ای! بلکه چون سایت شما محتوایی است بهتر است سئوی محتوا را یاد بگیرید. اگر محتوای تولیدی شما غنی و با کیفیت باشد سئوی آن بسیار آسان تر است و در واقع خودش سئو می شود. فقط باید اصول و قواعد آن را رعایت کنید.
کسب و کارهایی که نمی خواهند پولی برای تبلیغات بپردازند بهترین کار این است که سایت خود را سئو کنند و از طریق گوگل و دیگر موتورهای جست و جو ترافیک جذب کنند. اکثر کسب و کارهای اینترنتی موفقی را که می بینید بیشتر ترافیک خود را از گوگل دریافت می کنند که این نوع ترافیک بسیار هدفمند است.
5.استراتژی تولید محتوا داشته باشید
فرض کنید سرمایه شما کم است و نمی توانید تبلیغات کنید. از طرفی نمی توانید مثل سایت زومیت چندین نویسنده داشته باشید و به هیچ وجه نمی توانید روزانه آنقدر محتوا تولید کنید. البته هدف ما هم این نیست که روزانه 40 یا 50 تا مقاله در سایت خود بگذاریم!
پس به خاطر همین باید در تولید محتوا استراتژی داشته باشید. استراتژی محتوا یعنی محتوایی تولید کنید که طرفدار داشته باشد، محتوایی که نیاز اصلی مخاطب باشد، محتوایی که مخاطب را به شما وابسته کند و محتوایی که در کلمات کلیدی پر طرفدار رتبه خوب در گوگل بگیرد.
اگر بتوانید این طور محتوا تولید کنید دیگر نیاز به تولید محتوای انبوه ندارید. با محتوای کم هم می توانید کسب و کار خود را به مخاطبانتان معرفی کنید.
6.محتوا را به پول تبدیل کنید
زمانی که با تولید محتوا ترافیک سایت تان را بالا بردید، کاربران سایت خود را افزایش دادید و اعتماد سازی کردید وقت آن رسیده است که محتوای خود را تبدیل به پول کنید و کسب درآمد خود را از طریق تولید محتوا شروع کنید.
البته این مرحله مربوط به هدف تان از تولید محتوا هم می شود. اگر هدفتان تولید محتوای آموزشی باشد می توانید با برگذاری دوره های آنللاین به صورت دانلودی کسب درآمد کنید. دقیقا مثل وب سایت همیار وب که با فروش محصولات آموزشی به صورت دانلودی کسب درآمد می کند.
اگر هدفتان فروش محتوا به صورت عضویت ویژه است (مثل سایت متمم) باید در سایت خود این امکان را بوجود آورید. اگر سایت شما وردپرسی باشد کار زیاد سختی نیست!
حالا چطور محتوا را به پول تبدیل کنیم؟
وقتی بتوانید محتوای خوب تولید کنید راه های کسب درآمد از محتوا برای شما زیاد است. شما به طور مستقیم و هم غیر مستقیم می توانید از تولید محتوا به درآمد برسید. مستقیم یعنی مستقیما محتوایی که تولید می کنید را بفروشید. مثلا یک دوره آموزشی بسازید و آن را بفروشید. یا در مورد یک موضوعی وبینار برگزار کنید. این یعنی فروش مستقیم محتوا!
غیر مستقیم هم برای زمانی است که شما صاحب یک رسانه پر مخاطب باشید. یعنی به واسطه محتوایی که تولید می کنید مخاطبان زیادی به رسانه شما (سایت یا اینستاگرام) مراجعه می کنند. در این شرایط می توانید با قبول تبلیغات برای کسب و کارهای دیگر کسب درآمد کنید. حالا این تبلیغاته خودش داستان هایی دارد. مثلا شما می توانید با نمایش تبلیغات کلیکی در سایت خود به ازای هر کلیکی که مخاطبان تان روی تبلیغات می کنند مبلغی را دریافت کنید. یا اینکه در ازای نمایش ماهانه پول بگیرید. البته روش های دیگری هم مثل رپورتاژ آگهی و فروش بک لینک وجود دارد.
یک مدل دیگش هم تبلیغات اسپانسری است. مثلا شما یک پیج اینستاگرام خیلی خوب و پر مخاطب دارید و برای اسپانسر شدن به شما پیشنهاد همکاری می دهند. مثلا می گویند در ویدیوهایی که منتشر می کنید لوگوی ما رو هم گوشه ویدیو قرار بدهید و توی کپشن بگویید اسپانسر شما ما هستیم. به این می گویند تبلیغات اسپانسری.
مدل دیگش کسب درآمد از طریق همکاری در فروش است. تو این روش باید محتواهایی داشته باشید که ترجیحا توی گوگل رتبه خوبی داشته باشند. مثلا شما مقاله ای در مورد “روش های لاغری سریع بدون ورزش کردن” نوشته اید و صفحه اول گوگل است. اگر محصولی در رابطه با این موضوع وجود دارد می توانید آن را در این مقاله معرفی کنید و در ازای هر فروش درصدی از سود آن را به عنوان پورسانت بردارید.
جمع بندی و سخن آخر
تولید محتوا پر درآمد ترین و بی دردسر ترین و کم هزینه ترین کار اینترنتی محسوب می شود. همانطور که تا الان متوجه شدید تولید محتوا کاری است که هر کسی می تواند انجامش دهد و از طریق آن کسب درآمد کند.
اگر هنوز کسب و کار اینترنتی ای ندارید پیشنهاد من این است همین حالا اطلاعات خود را در زمینه ای که به آن علاقه دارید افزایش دهید و شروع به تولید محتوا کنید. تولید محتوای آموزشی طرفدار بالایی دارد. زمانی که کاربران تان زیاد شد می توانید محتوای خود را به روش هایی که اشاره کردم بفروشید.
اگر هم الان وب سایت محتوایی دارید سعی کنید در حوزه ای که فعالیت می کنید محتواهای پولی درست کنید و بفروشید. مثلا اگر وب سایتی در زمینه توسعه فردی دارید می توانید ای بوک هایی در این زمینه تولید کنید و بفروشید. حتی اگر مجبور شدید از ترجمه کتاب های خارجی استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.