طراحی سایت و اهمیت آن برای کسبوکار ها
اگر با دقت به اطراف خودمان نگاهی بیاندازیم میبینیم که دنیا به سمت دیجیتال شدن در حال حرکت است و افراد برای کار های روزمره خود مانند انجام کار های اداری, خرید محصول یا خدمات، ارتباط گرفتن با دیگران و غیره از دنیای دیجیتال مانند وبسایت ها و شبکه های اجتماعی کمک میگیرند.
در این مقاله قصد داریم تا طراحی سایت را موشکافانه بررسی کنیم تا درک بهتری از یک وب سایت داشته باشیم پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
طراحی سایت ( Website Design ) چیست؟
به تمامی فرایند هایی که برای طراحی یک وبسایت صورت میگیرد از جمله طراحی یک صفحه، تولید محتوا و حتی طراحی گرافیک را طراحی سایت میگویند.
البته این تعریف طراحی سایت است! بیشتر افراد کلمه طراحی وب را با توسعه وب اشتباه میگیرند درحالیکه طراحی وب از لحاظ فنی زیر مجموعه ای از توسعه وب است، و به معنی طراحی صفحاتی است که در اینترنت نمایش داده میشود.
هر وب سایتی با استفاده از یک زبان نشانه گذاری به نام HTML ایجاد میشوند طراحان وب با استفاده از برچسب هایHTML صفحات هر وبسایت را ایجاد میکنند که محتوا و داده های هر صفحه را تعریف میکنند.
اما با HTML فقط ساختار و پایه یک سایت را میتوان طراحی کرد! برای چیدمان و شکل ظاهری عناصر در یک صفحه معمولا از CSS استفاده میکنند. بنابراین وبسایت ها ترکیبی از HTML و CSS را شامل میشوند که نحوه نمایش هر صفحه در مرورگر را مشخص میکنند.
چرا طراحی سایت برای کسب و کار ها ضروری است !!
حالا تا اینجای کار شاید براتون سوال پیش آمده است که طراحی سایت چه کارآمدی برای هر حرفه و شغلی دارد و چرا باید از سایت استفاده کنیم چه اهمیتی وب سایت برای کسب و کار ها و چه تاثیری روی مخاطب تجارت شما دارد؟
همانطور که در اول مقاله گفتیم دنیا در حال حرکت به سمت دیجیتال شدن است.امروزه بیشتر افراد تا اتفاقی میوفتد یا میخواهند درباره چیزی بیشتر بدانند سریعا به گوگل مراجعه میکنند و جواب خود را در آنجا پیدا میکنند. بنابراین شما در هر تجارتی که باشید به وبسایت نیاز دارید تا بتوانید خدمات و محصولات خودتان را در معرض دید مشتریان هدف خود قرار بدهید تا مخاطبان هم با برند شما آشنا بشوند. و علاوه بر همه اینها میتوانید از رقبای خود در تجارتتان پیشی بگیرید و حس منحصر به فرد بودن خودتان را به مشتریان القا کنید تا مشتریان بتوانند به شما اعتماد کنند.
مراحل طراحی و توسعه وبسایت چیست؟
در مرحله اول باید یک ظاهر کلی از وبسایت خود را طراحی کنید و طرز چیدمان و قرارگیری المان ها را مشخص کنید که اصطلاحا به این مرحله طراحی وایر فریم میگویند.
در مرحله دوم بعد از طراحی ظاهر کلی سایت نوبت به طراحی گرافیکی میرسد, منظور از طراجی گرافیکی این است که با استفاده از ابزار های مخصوص این کار و با توجه به نوع کسب و کاری که قرار است راه اندازی شود رنگ بندی و فونت و … را طراحی گرافیکی کنیم.
در مرحله سوم باید برنامه نویسی سایت را شروع کنیم در این مرحله با توجه به نیاز های مشتری و کسب و کار و امکاناتی که قرار است در سایت وجود داشته باشد چند روش را میتوان برای مدیریت سایت انتخاب کرد:
میتوان از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس (صفحه ساز)استفاده کرد یا اینکه یک سیستم اختصاصی طراحی کنید که استفاده از هر یک از این دو روش بستگی به سطح پروژه و بودجه ای که میخواهید هزینه کنید دارد.
در مرحله چهارم که سایت کامل شده است و آماده برای مستقر شدن در اینترنت است باید یک هاست و دامنه داشته باشید.تا بتوانید سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار دهید.
طراحی سایت چند بخش است، وظایف طراح در هر قسمت چیست؟
طراحی سایت شامل دو بخش بک اند(back end) و فرانت اند(front end) است.
فرانت اند مربوط به طراحی رابط کاربری سایت است که توسط افرادی که از سایت بازدید میکنند قابل رویت است. مانند رنگ بندی، فونت و… است و بک اند مربوط به تمامی کد هایی میشود که با سرور ارتباط برقرار میکنند و سایت را مدیریت میکند.
طراحان وب سایت ها اغلب صفحات وب را طراحی، ایجاد و کد گذاری میکنند و مسئول طرح بندی یک وب سایت هستند.
نقش طراحان وب با توسعه دهندگان وب متفاوت است، طراحان متخصص ایجاد و کد نویسی یک وب سایت هستند که نحوه قرار گرفتن اجزا سایت در قسمت های مختلف را مشخص میکنند.
برای طراحی سایت به چه وسایلی نیاز داریم؟
وقتی این سوال در ذهن شما ایجاد می شود قطعا به اولین ابزاری که فکر میکنید کامپیوتر یا لپ تاپ است، خوب درست فکر میکند اولین مهم ترین ابزار برای طراحی سایت یا بهتره بگم فعالیت در دنیای وب یک کامپیوتر یا لپ تاپ با سرعت مناسب در کار یک اینترنت مناسب و پر سرعت می تونه شمارو از هر چیزی که در طراحی سات به اون نیاز دارید بی نیاز کنه.
حالا بخوایهم کمی جدی تر به این سوال فکر کنیم باید به این جواب برسیم که برای شروع طراحی سایت باید یک زبان برنامه نویسی یا کار با سیستم های مدیریت محتوا وبسایت مثل وردپرس مسلط باشیم که پایه اصلی شروع طراحی یک وبسایت است.
مسئولیت های متخصص طراح سایت
یک طراح سایت مسئولیت های زیادی را خواهد داشت و در این قسمت مهمترین مسئولیت هایی که یک طراح سایت خواهد داشت را بیان میکنیم که عبارتاند از:
- با مشتریان خود ارتباط بگیرید و مشکلات آنها را جویا شده و بر طرف کنند.
- مشخصات دقیق وب سایت را تهیه کنید.
- طرح بندی صفحه مانند اندازه متن و رنگ.
- طراحی گرافیک و عکس های سایت فاوآیکن .
- ثبت دامنه و هاست.
- ایده های اولیه را به مشتری ارائه دهید (وایرفریم).
- با استفاده از نرم افزار ها کد نویسی را انجام دهید.
- با سیستم های مدیریت محتوا مختلف کار کرده باشید.
- با بهینه سازی سایت آشنا باشید.
- انتخاب CDN مناسب
وظایف یک طراح سایت عبارت اند از:
- ایجاد صفحات وب
- تولید سایت های نمونه
- گفتگو با کارفرما برای بحث درمورد الزامات و پیشرفت پروژه
- توانایی انجام کار های گروهی
- ایجاد صفحات کاربرپسند, موثر و جذاب
مهارت های کلیدی یک طراح سایت
- خیال پردازی
- خلاق بودن
- صبور بودن
- توجه کردن به جزییات ریز
- مهارت های تحلیلی
- مهارت های ارتباطی
- توانایی فنی
- دانش اولیه سئو
- تجربه استفاده از برنامه های گرافیکی
انواع طراحی وبسایت
وبسایت ها در طراحی به دو نوع متفاوت تقسیم بندی می شوند و این دو نوع یعنی سایت استاتیک و سایت داینامیک هر دام کاربرد های متفاوتی از هم دارند که در ادامه با ان بیشتر آشنا می شویم.
-
سایت استاتیک
در طراحی سایت استاتیک که در سالیان گذشته محبوبیت بیشتری داشت ولی رفته رفته محبوبیت و علاقه مندان خود را از دست داد. در طراحی سایت استاتیک برای هر صفحه از وبسایت باید یه فایل جداگانه آماده می شد و ان را د سرورو قرار میدادند و برای هر بروز رسانی باید آن را از سرور برداشته بروز میکردند و دوباره برای کاربران روی سرور قرار میدادند.
این روش مزیت ها و معایب بسیاری داشت بطور مثال مزیت ان آسانی طراحی سایت و امنیت بالای آن بود و عیب آن اشغال بیش از حد سرور که رفته رفته با رواج استفاده از سرور هیا اشتراکی و امنیت بالای این سرور ها سایت های استاتیک جای خود را به سایت ها داینامیک یا پویا دادند.
-
سایت داینامیک
طراحی سایت داینامیک به گونه ای است یک صفحه در وبسایت ثابت است و محتوای آن به راحتی قابل بروز شدن و توسعه را دارد. ساختار صفحات سایت داینامیک به این صورت است که صفحات محتوای مورد نیاز خود را از یک دیتابیس در Back-end فراخوانی می کنند.
انواع صفحات وب برای طراحی
تا اینجای مقاله شما درباره طراحی سایت و اهمیت طراحی سایت را فهمیدهاید و اهمیت آن را درک کرده اید اکنون وقت آن رسیده است تا با انواع صفحات وب آشنا شوید تا سایت خود را بر اساس مشتری های خود طراحی کنید.
8 نوع مختلف از صفحات وب عبارت است از:
- صفحه اصلی ( mainPage ) :
همانطور که از اسم صفحه مشخص است، صفحه اصلی مرکز سایت شما است و درواقع مهمترین صفحه سایت شما را تشکیل میدهد. کاربران میتوانند با استفاده از این صفحه به تمامی مناطق سایت دسترسی داشته باشند و همچنین میتواند مانند یک قیف عمل کند. زیرا از آنجا که بیشتر مشتریان از طریق صفحه اصلی سایت شما وارد میشوند اینجاست که طراحی این صفحه بیشترین اهمیت طراحی سایت را دارد. صفحه اصلی هر وب سایت بیانگر تصویری از آن کسب و کار است، بنابراین باید از طریق عکس ها، داستان ها و کلماتی که استفاده میکنید واضح و شفاف بگویید که شما کی هستید.
- صفحات مجله ای:
وب سایت های مجله ای شامل عکس ها، مقالات، فیلم های آموزنده و اخبار روز است. این نوع وب سایت برای وب سایت های اطلاعاتی، به ویژه نشریات دانشگاه ها و سازمان ها به خوبی کار میکند.
- صفحات فروشگاهی:
وب سایت های فروشگاهی مقصدی برای خرید آنلاین است که کاربران میتوانند محصولات یا خدمات را از شرکت شما خریداری کنند. یک وب سایت فروشگاهی قوی امکان جستجو محصولات، فیلتر کردن آنها بر اساس دسته، برجسته کردن فروش ویژه و خرید را آسانتر میکنند.
- صفحات بلاگ یا مقالات:
یک وبلاگ دارای عکس ها، فیلم ها و مقالاتی است که دائما به روز میشوند. امروزه هر وب سایت و هر برندی صفحه وبلاگ خود را دارند. و در همین راستا افزودن محتوای خبره، اعتبار کلی یک شرکت یا فرد را بهبود میبخشد، وبلاگ ها همچنین مطالبی را برای پست های شبکه های اجتماعی و کمپین های ایمیل فراهم میکنند. با این حال، یک وبلاگ میتواند برای کسب و کار های کوچک بسیار دست و پا گیر باشد. قبل از اینکه به فکر راه اندازی صفحات بلاگ باشید مطمئن شوید که یک تیم و استراتژی مناسب برای بروز نگه داشتن مطالب در نظر گرفته اید، در واقع داشتن یک وبلاگ با ارائه چند ویدئو بهتر از داشتن چندین وبلاگ منسوخ شده است.
- صفحات نمونه کار:
این صفحات به افراد خلاق این اجازه را میدهد تا بهترین کار های خود را به نمایش بگذارند. این صفحات برای هنرمندان، فیلم سازان، سازندگان مبلمان و از این قبیل مناسب است.
- صفحات فرود:
صفحات فرود نوع خاصی از صفحه است که برای یک کمپین بازاریابی ایجاد شده و بازدید کنندگان را به سمت اقدام خاصی سوق میدهد. محتوای صفحه فرود باید محدود باشد و بازدید کنندگان را دعوت به عملی(CTR) که دوس دارید انجام دهند هدایت کنید.
- صفحات شبکه های اجتماعی:
مهم نیس مشتریان شما چه کسانی هستند، احتمالا آنها را بتوانید در شبکه های اجتماعی خواهید یافت. شما نمیتوانید صفحاتی مانند شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام ایجاد کنید اما میتوانید محتوایی ایجاد کنید که باعث اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی بشود.
- صفحات درباره ما و تماس با ما:
با صفحات تماس کاربران میتوانند با شما ارتباط برقرار کنند و با شما در تعامل باشند. این نوع صفحات تقریبا برای هر وب سایتی لازم است و به خوبی کار میکند.
حرف آخر
امروزه هر تجارتی برای ارتقا و رشد خود باید در فضای دیجیتال فعالیت کند و یکی از این فضاها در بستر اینترنت است. با وبسایت بروز باشید و مشتریان جدید پیدا کنید.
منبع:https://parsvox.com
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.