بایدونبایدهای انتخاب یک دامنه مناسب برای وبسایت
انتخاب نام دامنه مناسب، با موفقیت وبسایت شما ارتباط مستقیم دارد. اگر این انتخاب اشتباه انجام شود، ممکن است نام برند شما آسیبپذیر شود و رتبه شما در نتایج گوگل کاهش پیدا کند؛ به همین دلیل است که انتخاب نام دامنه در آغاز امر بسیار مهمی تلقی میشود. در شروع کار ممکن است کمی سخت باشد که نام تجاری خود را با نام دامنه یکی کنید، ولی نگران نباشید، ما به شما کمک میکنیم که عمل انتخاب دامنه استاندراد را به خوبی انجام دهید. با ما در ادامه همراه باشید.
چگونه انتخاب نام دامنه را بدرستی انجام دهیم؟
در هنگام شروع یک کسبوکار به صورت اینترنتی، یکی از مهمترین موارد برای رشد و موفقیت شما انتخاب کردن نام دامنه مناسب برای کسبوکار میباشد. برای اینکه انتخاب درستی داشته باشید باید یکسری موارد را در هنگام انتخاب نام دامنه لحاظ کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید.
8 گام برای انتخاب دامنه مناسب
1. تایپ دامنه باید راحت باشد.
نام دامنه باید به صورتی باشد که تایپ آن توسط کاربر با مشکل مواجه نشود و تا حد ممکن کوتاه باشد و براحتی در ذهن آنها حک شود. به عنوان مثال یکسری کلمات فارسی اگر به انگیلیسی تایپ شود، به چند شکل مختلف نوشته میشود؛ مثلا کلمه “گوشی” را به شکلهای gushi، goushi، gooshi میتوان نوشت.
دقت داشته باشید که حتما دامنه شما تا حد امکان کوتاه باشد، چون همین کوتاه بودن باعث میشود راحتتر در ذهن مخاطب حک شود و از همه مهمتر تایپ راحتتری هم داشته باشد.
2. در نام دامنه از کلمه کلیدی استفاده شود.
استفاده از کلمه کلیدی که مربوط به کسبوکار شماست در نام دامنه استفاده کنید، چون این کار کاربران براحتی از زمینه کاری شما مطلع خواهند شد و همچنین در بالارفتن رتبه گوگل نقش بسزایی خواهد داشت. امروزه چون دامنههای زیادی با کلمه کلیدی به ثبت رسیدند، شما باید خلاقیت به خرج بدید و دامنه مناسب را ثبت کنید.
3. از نام منطقه هدف در انتخاب نام دامنه استفاده شود.
اگر کسبوکار شما به یک منطقه خاصی مربوط میشود، میتوانید نام آن منطقه را در دامنه خود استفاده کنید تا کاربران آن منطقه بهتر بتوانند شما بشناسند و از سرویسهای شما بهره ببرند.
فرض کنید که شما شرکت فرهنگی هنری در تهران تاسیس کردهاید، شما به این دلیل که شرکت شما به مردم تهران خدمترسانی میکند، میتوانید از نام تهران در اسم دامنه خود استفاده کنید که مردم تهران مطلع شوند که وبسایت شما به آن ها خدمترسانی میکند، برای مثال tehranart.com
4. از اعداد و خطوط در نام دامنه استفاده نکنید.
استفاده از اعداد و خطور در نام دامنه ممکن است کاربران را گمراه کند. به عنوان مثال آدرس وبسایت شما به صورت example279.com باشد، شما بعدها از افراد میخواهید وارد سایت شوند و اگر کاربران عدد 279 را فراموش کنند یا به جای آن 289 وارد کنند، به سایت شما نمیرسند.
5. اسم منحصر به فرد انتخاب کنید.
استفاده از یک اسم منحصربه فرد به شما کمک میکند که نام دامنه شما خیلی راحت در ذهن کاربران جای بگیرد، البته این بدین معنی نیست که شما اصلا از اسمهایی که بسیار عمومی شدند استفاده نکنید. استفاده از اسم منحصربهفرد به شما در برندسازی بسیار کمک میکند.
6. راجب نام دامنه انتخابی تحقیق کنید.
قبل از اینکه دامنه خود را ثبت کنید حتما در مورد نام انتخابی تحقیق کنید. شاید با خود بگویید این کار چه لزومی دارد؟ شما به این دلیل باید برای انتخاب نام دامنه، تحقیق انجام دهید که، به این نام کسبوکاری قبلا ایجاد نشده باشد و یا اینکه شباهتی با نام کسبوکارهای دیگر نداشته باشد.
اگر اسم سایت شما مشابه سایت دیگر باشد باعث سردرگمی کاربران میشود که این خود بسیار خطرناک است و ممکن است باعث کاهش ترافیک شما شود.
7. پسوند مناسبی برای دامنه خود انتخاب کنید.
در هنگام انتخاب پسوند برای دامنه دقت داشته باشید که پسوند انتخابی شما مطابق با نوع کسبوکار شما باشد. به عنوان مثال برای وبسایت فروشگاهی پسوند .Org نباید انتخاب شود.
مفهوم چند نمونه از معروفترین پسوندها را در پایین برای شما شرح میدهیم:
- پسوند com. : این پسوند مخفف commercial است و از رایجترین نوع پسوندهاست، اکثرا بعد از طراحی وبسایت خود از این پسوند برای آدرس وبسایت خود استفاده میکنند، دامنه com. برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی قابل ثبت کردن است.
- پسوند co. : این پسوند بیشتر برای شرکتها و سایتهای تجاری در نظر گرفته میشود.
- پسوند info. : این پسوند مخفف information به معنی اطلاعات است، از پسوند info بیشتر برای سایتهای اطلاعرسانی عمومی استفاده میشود.
- پسوند net. : این پسوند مخفف network به معنی شبکه است، از پسوند net. بیشتر برای سایتهایی که در حوزه شبکه فعالیت دارند و یا خود یک شبکه اجتماعی هستند، استفاده میشود، اما هر کسی میتواند از دامنه net. استفاده کند.
- پسوند org. : این پسوند مخفف organization است، بیشتر سازمانها و ارگانهای غیردولتی از این پسوند استفاده میکنند، اما هر کسی میتواند از این دامنه استفاده کند.
- پسوند biz. : این پسوند مخفف business است، این پسوند استفاده تجاری دارد و بیشتر سایتهایی که در حوزه تجارت فعالیت میکنند از نوع پسوند استفاده میکنند، مانند سایتهای تجارت الکترونیک.
- پسوند ir. : این پسوند مخفف iran است، ir. و تمام زیر مجموعههایش متعلق به کشور ایران است.
8. بیدرنگ نام دامنه خود را ثبت کنید.
هر روزه در سرار دنیا هزاران دامنه در سراسر دنیا به ثبت میرسد و حتی بعضی اشخاص هستند که از این راه کسب درآمد میکنند؛ به همین دلیل اگر دامنهای به ذهن شما رسید که برای شما مناسب بود، سریعا آن را ثبت کنید. در ایران شرکتهای مختلفی برای ثبت دامنهها وجود دارد که شما به انتخاب خود میتواند از آنها برای ثبت دامنه استفاده نمایید.
استفاده از سرویس NameMesh برای انتخاب دامنه
وبسایت NameMesh به شما کمک میکند که دامنه مورد نظر خود را راحتتر انتخاب کنید. به این صورت که شما کلماتی که دوست دارید در دامنه خود استفاده کنید را در کادر جستوجو وارد میکنید و سپس بر روی دکمه Generate کلیک میکنید. سپس این وبسایت برطبق دستهبندی هایی که دارد (مانند Seo ، New ، Shorte و…)، دامنههای بسیار زیادی که هنوز ثبت نشدند برای شما نمایش میدهد که میتوانید از میتوانید از میان آنها انتخاب انجام بدید و دامنه مورد نظر خود را ثبت کنید.
نکات مهم در انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت
قبل از هرچیز این را بدانید برای انتخاب نام دامنه وب سایت تان احساسی عمل نکنید. از نام دامنه ای استفاده نکنید که چند وقت بعد دلتان را بزند و بخواهید آن را عوض کنید. نام دامنه وب سایت تان بخشی از هویت کسب و کارتان است و به این سادگی ها نمی توانید آن را عوض کنید.
به قول معروف نام دامنه وب سایت تان کت و شلوارتان نیست که هر وقت بخواهید عوضش کنید!
پس در انتخاب نام دامنه خود دقت کنید و حتما به نکاتی که در ادامه قصد دارم در موردشان صحبت کنم توجه کنید.
نام دامنه باید مرتبط به کسب و کارتان باشد
در انتخاب نام دامنه خود حتما به این دقت کنید که مرتبط به کسب و کارتان باشد. اگر نام دامنه وب سایت تان مرتبط با حوزه کاری تان نباشد ممکن است در برندسازی تان مشکل ساز شود. البته خیلی از کسب و کارها از نام های خیلی خاص استفاده می کنند که هیچ شباهتی به کارشان ندارد ولی همیشه پیشنهاد می شود نام دامنه ای را انتخاب کنید که مرتبط با کسب و کارتان باشد.
این کار باعث می شود مخاطبانتان آدرس وب سایت تان را همیشه به خاطر بسپارند و به این ترتیب به برندسازی تان هم کمک می شود.
به عنوان مثال اگر در زمینه طراحی سایت کار می کنید بهتر است از کلمه web در نام دامنه خود استفاده کنید. یا اگر کلینیک زیبایی دارید بهتر است از نام clinic در دامنه خود استفاده کنید.
در نام دامنه خود از کلمه کلیدی تان استفاده کنید
استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه همیشه هم مهم نخواهد بود. اما یکی از فاکتورهای مهم در سئو است. در واقع با استفاده از کلمه کلیدی اصلی تان در نام دامنه گوگل راحت تر می تواند حوزه کاری شما را تشخیص دهد. اما همانطور هم که گفتم خیلی مهم نیست!
خیلی از کسب و کارها از کلمه کلیدی شان در نام دامنه خود استفاده نکرده اند ولی همچنان رتبه های خوبی را در گوگل دارند.
ولی اگر امکانش بود سعی کنید از کلمه کلیدی اصلی تان در نام دامنه خود استفاده کنید.
به عنوان مثال اکثر وب سایت هایی که در حوزه سئو فعالیت می کنند را اگر دیده باشید از کلمه seo در آدرس وب سایت خود استفاده کرده اند.
البته این مورد هم مشابه به مورد قبلی است. اگر سعی کنید انتخاب نام دامنه خود را مرتبط با حوزه کاری تان انجام دهید احتمال اینکه از کلمه کلیدی اصلی هم استفاده کنید بالا می رود.
از نام های فارسی در نام دامنه به هیچ وجه استفاده نکنید
حتما سایت هایی را دیده اید که از نام های فارسی برای انتخاب دامنه خود استفاده می کنند؟ سایت هایی مثل com.تور-ترکیه.www که این سایت ها اکثرا به امید اینکه با استفاده از فاکتور مهم وجود کلمه کلیدی در نام دامنه می توانند رتبه خوبی در گوگل بگیرند راه اندازی می شوند.
همه این سایت ها از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند و به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند. پس هرگز از نام فارسی در نام دامنه خود استفاده نکنید.
به برندتان لطمه وارد نکنید!
این مورد دقیقا مرتبط به دو مورد قبل است. همه چیز را فدای نام دامنه تان نکنید. در قسمت قبل گفتم بهتر است از کلمه کلیدی اصلی در نام دامنه خود استفاده کنید ولی به این شکل نباشد که مثلا شما در حوزه طراحی سایت فعالیت می کنید و از نام tarahisite در نام دامنه خود استفاده کنید.
به فکر برندتان باشید. این دامنه اصلا به برندسازی تان کمک نمی کند. یا استفاده از نام های فارسی در انتخاب نام دامنه هم همین طور است. به هیچ وجه نام فارسی در نام دامنه شما برای مخاطبان تان خوشایند نخواهد بود.
استفاده از این نام ها به این صورت به شدت به کسب و کارتان لطمه وارد می کند و هیچ وقت مخاطبان تان به شما اعتماد نمی کنند.
نام دامنه کوتاه باشد ولی مخفف نه!
سعی کنید از نام های کوتاه در نام دامنه خود استفاده کنید. حداکثر 10 کاراکتر مناسب است. هرچقدر نام دامنه شما کوتاه تر باشد راحت تر در ذهن مخاطبان تان می ماند. و هر چقدر که بلندتر باشد احتمال بروز اشتباه تایپی هم ممکن است بیشتر شود.
از نام های مخفف هم به هیچ وجه استفاده نکنید. استفاده از نام های مخفف هم فقط در بعضی از شرایط خاص جایز است. مثلا آدرس وب سایت جشنواره وب و موبایل ایران به صورت مخفف iwmf است. چون ممکن بود خیلی طولانی شود و اینکه برند خاصی هم نیست!
به فکر تایپ آسان دامنه تان هم باشید
سعی کنید دامنه ای انتخاب کنید که تایپ کردن آن هم آسان باشد. بعضی وقت ها به دامنه هایی برخورد می کنیم که به قدری پیچیده هستند که حتما باید دقت لازم را در تایپ کردن آن ها به خرج دهیم.
سعی کنید دامنه ای انتخاب کنید که مثلا اگر خواستید تلفنی هم به کسی آدرس آن را بدهید سریع و با یک بار گفتن متوجه آن شود.
تایپ آسان دامنه هم باعث می شود آدرس دامنه وب سایت تان خیلی راحت در خاطر مخاطبان تان بگنجد.
نام منحصر به فردی برای دامنه خود انتخاب کنید
نام دامنه وب سایت تان باید منحصر به فرد و تکراری نباشد. برای اینکه در خاطر مخاطبان تان حک شود باید جدید و منحصر به فرد باشد. سعی نکنید از اسم برندهای دیگر با پسوند دیگر استفاده کنید این بدترین کار ممکن است.
به عنوان مثال برندی با پسوند .ir وجود دارد و شما پسوند .com آن را بگیرید. این کار به هیچ وجه توصیه نمی شود. اگر به فکر برندسازی هستید این کار را نکنید. البته در موارد خیلی خاص شاید اشکالی نداشته باشد.
بعضی از دوستان هم هدف کپی کردن از کسی را ندارند ولی ممکن است نامی که انتخاب کرده اند که قبلا توسط شخص دیگری ثبت شده است. در این شرایط بهتر است قبل از هر اقدامی نام مورد نظر خود را در گوگل جست و جو کنید و از نبود آن اطمینان حاصل کنید.
از پسوندهای فانتزی برای نام دامنه خود استفاده نکنید!
روز به روز پسوندهای متفاوت قابل استفاده در ثبت دامنه ها ارائه می شوند. پسوندهایی مثل .website یا .music که در هر زمینه ی دیگری هم که فکرش را بکنید پسوند برای ثبت دامنه موجود است.
ولی این موضوع نباید باعث شود که شما تصمیمی احساسی در ثبت دامنه بگیرید. دامنه ای با پسوندی ثبت کنید که بعدا از انتخاب آن پشیمان شوید.
استفاده از پسوندهای خاص در بعضی از مواقع جایز است. به عنوان مثال آژانس های دیجیتال مارکتینگ می توانند از پسوند .agency استفاده کنند. که اصولا در چنین مواقعی پسوند خاص را برای وب سایت برند اصلی شان قرار می دهند و پسوند مثلا .com را برای وب سایت دوم شان که از آن برای بازاریابی محتوا و تولید محتوا استفاده می کنند قرار می دهند.
خیلی ها معتقد اند که پسوند .com بهترین پسوندی است که می توانید برای دامنه خود انتخاب کنید. شاید اینطور باشد ولی در بسیاری از مواقع هم استفاده نکردن از این پسوند محبوب مشکلی برای شما پیش نمی آورد.
اگر مخاطبان تان ایرانی هستند پیشنهاد می شود از پسوندهای .com یا .ir استفاده کنید. اگر این دو پسوند برای شما آزاد نبود به سراغ پسوندهای دیگر مثل .org یا .co بروید. البته اگر خیلی واجب است این کار را کنید. اگر نه که از اسم دامنه دیگری استفاده کنید.
اصولا انتخاب پسوند دامنه بهتر است مطابق با بیشترین ورودی مخاطبان از کشور مورد نظر باشد. مثلا اگر مخاطبان شما کانادایی هستند بهتر است از پسوند .ca استفاده کنید.
از خط تیره در نام دامنه خود استفاده نکنید
استفاده از خط تیره باعث دو بخشی شدن نام دامنه وب سایت تان می شود. همین باعث می شود در نوشتن نام دامنه تان اشتباهات تایپی هم رخ دهد. همینطور به خاطر سپردن آن در ذهن مخاطب هم سخت می شود.
اگر نام دامنه مورد نظرتان آزاد نبود به هیچ وجه اقدام به ثبت آن با گذاشتن خط تیره در وسط آن نکنید. بهتر است پسوند دیگری را برای ثبت دامنه مورد نظر خود انتخاب کنید یا اینکه به دنبال نام دیگری باشید.
دید وسیعی برای انتخاب نام دامنه خود داشته باشید
همانطور که قبلا هم اشاره کردم به فکر برندتان باشید. اگر قصد دارید برندسازی کنید و برندی خلق کنید که تا ابد در ذهن مخاطبان تان بماند کمی بیشتر در مورد انتخاب دامنه وب سایت خود فکر کنید و وقت بگذارید.
تمام مواردی که تا اینجا بهش اشاره کردم رابطه مستقیم با برندی سازی شما از طریق نام دامنه وب سایت تان دارد.
نامی برای وب سایت خود انتخاب کنید که بعد از مدتی از انتخاب آن پشیمان نشوید. بهتر است انتخاب نام دامنه خود را مطابق با اهداف و فعالیت هایی که در آینده قصد انجام آن را دارید انجام دهید.
به عنوان مثال اگر هم اکنون فروشگاه محصولات دیجیتال دارید و در آینده قصد دارید محصولات متنوع دیگری را هم عرضه کنید بهتر است نام دامنه خود را فقط مختص به محصولات دیجیتال انتخاب نکنید! البته این فقط یک مثال بود.
بعضی از سوالات مهم در انتخاب نام دامنه
آیا استفاده از نام خود برای انتخاب اسم دامنه کار درستی است؟
یک سوال مهمی که خیلی از دوستان از من می پرسند این است که آیا در نام دامنه خود از نام و حتی نام خانوادگی خود استفاده کنیم مشکلی پیش می آید؟
جواب این سوال کاملا واضح است. اگر کسب و کار شما برپایه برندسازی خودتان است می توانید از اسم یا نام خانوادگی خود اگر خاص باشد استفاده کنید. ولی اگر سایتی دارید که عمومی تر است بهتر است از نام دیگری برای نام دامنه وب سایت خود استفاده کنید.
معمولا افرادی که در زمینه موفقیت کار می کنند و قصد دارند برندسازی شخصی کنند از نام خود در عنوان کسب و کارشان و نام دامنه وب سایت شان استفاده می کنند.
پسوند دامنه روی سئو سایت تاثیر گذار است؟
به طور کلی خیر! هیچ آزمایشی روی پسوند دامین ها صورت نگرفته که به تنهایی تاثیر دامنه روی سئو را تایید کند. ولی خیلی از متخصصین سئو می گویند مثلا اگر مخاطبان تان ایرانی هستند و کسب و کارتان برای ایرانی ها هست بهتر است از پسوند .ir و همچنین هاست ایران استفاده کنید. که در این صورت چون دسترسی ایرانی ها به سایت شما سریع تر می شود مختصرا می تواند به بهبود سئو شما کمک کند.
اما همانطور که می دانید پسورد دامنه ما .co است و در بسیاری از کلمات رتبه خوبی در گوگل داریم. پس به هیچ وجه پسوند دامنه فاکتور خیلی مهمی در سئو نیست!
چند ابزار پیشنهادی برای پیدا کردن نام دامنه های خاص
سایت names4brands.com یک سایت خوب برای پیشنهاد اسم دامنه است. زمانی که وارد این سایت می شوید آدرس های پیشنهادی برای ثبت دامنه را مشاهده می کنید که در بسیاری از مواقع خیلی از آن ها آزاد هستند و همچنین نام های پیشنهادی منحصر به فردی را می توانید در بین آن ها پیدا کنید.
سایت leandomainsearch.com هم سایت خوبی برای پیشنهاد نام دامنه برای شماست. اما فرقش با سایت قبلی که معرفی کردم در این است که باید نام پیشنهادی خود را به این سایت بدهید تا نام های ترکیبی و مکمل را به شما پیشنهاد دهد.
به عنوان مثال اگر در کادر ابتدای این سایت نام iran را وارد کنید نام های پیشنهادی که به شما می دهد OpenmindIran.com ، TempestIran.com ، AcclaimIran.com و … است.
نکته جالب توجه این است که اکثر نام های پیشنهادی این سایت هنوز به ثبت نرسیده اند و شما به راحتی می توانید از آن ها استفاده کنید. همچنین اگر کمی خلاق باشید می توانید از همین نام ها با کمی تغییر برای نام دامنه خود استفاده کنید. اگر هم نام دیگری در نظرتان بود می توانید با نام های پیشنهادی این سایت ترکیب کنید و نام جدیدی را خلق کنید.
این سایت ها به شما کمک می کنند تا اسم های خاص و جالبی را برای نام دامنه خود پیدا کنید. ایده هایی که این سایت ها به شما می دهند خیلی کمک تان می کند.
جمع بندی و سخن پایانی
به دلیل اینکه عنوان کسب و کار و نام دامنه قضیه مهمی است اکثر کسب و کارهای بزرگ برای انتخاب نام دامنه خود شاید چندین ماه زمان بگذارند ولی اگر شما کسب و کار کوچکی دارید سعی کنید وقت خود را زیاد برای این کار نگذارید. پیشنهاد می کنم در کنار کارهای دیگر خود که برای راه اندازی کسب و کارتان انجام می دهید به فکر نام دامنه مناسب برای وب سایت تان هم باشید نه اینکه تمام وقت خود را روی این کار بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.