اینسایت پیجم رو چطور آنالیز کنم؟
آیا میدانید چه تفاوتی بین یک اکانت با ۱۰,۰۰۰ فالوور و اکانتی با ۱۰۰ فالوور وجود دارد؟
ساده است؛ اولین اکانت به راحتی متوجه میشود که مخاطبانش چه چیزی را میپسندند؛ اما دومین اکانت باید سعی کند تا بفهمد چه محتوایی برای مخاطبهایش مفید است و چه محتوایی مفید نیست.
اگر شما هم صاحب یک یا چند اکانت تجاری هستید و میخواهید در اینستاگرام رشد کنید، محتوایی را به اشتراک بگذارید که مخاطب دوست دارد ببیند، نه محتوایی که خودتان دوست دارید به آنها نشان دهید.
برای این که با سلیقه و نیازهای مخاطبهایتان بهتر آشنا شوید و محتوای مناسبی برایشان تولید کنید، میتوانید از Insight اینستاگرام کمک بگیرید. ما در این مقاله سعی کردیم هرآنچه را که برای تحلیل اینسایت اینستاگرام به آن نیاز دارید، برایتان مرحله به مرحله شرح دهیم.
چرا آنالیز و تحلیل اینسایت اینستاگرام اهمیت دارد؟
دادهها کمک میکنند مخاطب خود را بهتر درک کنید. به شما میگویند آنها چه کسانی هستند و چه چیزی را ترجیح میدهند. مطمئناً اگر از این اطلاعات در تصمیمگیریهای تجاری استفاده کنید، احتمال موفقیتتان بسیار بالاتر خواهد بود.
تجزیه و تحلیلها به شما این امکان را میدهند تلاشهایی که در جهت بازاریابی انجام میدهید را از طریق کانالهای مختلف ارزیابی کنید تا ببینید آیا کاری هست که باید متفاوت انجام دهید؟ برای مثال مخاطبان هدفتان را تغییر دهید، در ساعات خاصی از روز پست بگذارید و شکلهای مختلفی از محتوا را آزمایش کنید.
اینسایت اینستاگرام قابلیتی است که به شما به عنوان یک کاربر اکانت تجاری اینستاگرام اجازه میدهد تجزیه و تحلیلهای مربوط به پروفایل و محتواهای خود را ببینید. با تحلیل اینسایت اینستاگرام میتوانید تشخیص دهید که مخاطبانتان چه چیزی را میپسندند و برای بهبود استراتژی بازاریابی خود در اینستاگرام از آنها استفاده کنید.
چطور به insight اینستاگرام دسترسی داشته باشیم؟
برای دسترسی به Insight اینستاگرام، در ابتدا لازم است یک حساب کاربری تجاری داشته باشید.
پس مانند تصویر زیر ابتدا اکانت خود را به بیزینس اکانت تبدیل کنید.
سپس از شما خواسته میشود اکانت خود را به صفحهی فیسبوک متصل کنید. اگر حساب فیسبوک ندارید یک حساب باز کنید. البته لازم نیست محتوایی در آن بگذارید؛ همین که وجود داشته باشد کافیست.
آموزش insight اینستاگرام به طور کامل و تصویری
پس از اینکه حسابتان را بیزینسی کردید، برای دسترسی به بخش Insight مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا روی علامت منو که به شکل سه خط در بالا سمت راست صفحه قرار دارد کلیک کنید.
- سپس روی گزینهی اینسایت ضربه بزنید.
در این بخش میتوانید اطلاعات کلی در مورد نحوهی تعامل افراد با پروفایلتان را ببینید. البته طبق گفتهی خود اینستاگرام، بخاطر قوانین حریم شخصی، این اعداد ممکن است اندکی کمتر از واقعیت باشند.
در ادامه به بررسی و آموزش insight اینستاگرام میپردازیم.
تحلیل بخش account reached در اینسایت
در صفحهی Insight روی گزینهی Accounts reached کلیک کنید. Reach تعداد کاربران منحصربه فردی را نشان میدهد که پیجتان را دیدهاند.
در باکس Reached audience میتوانید اطلاعاتی مثل لوکیشن، رنج سنی و جنسیت این افراد را مشاهده کنید. همچنین متوجه شوید که چه تعداد از آنها فالوورتان هستند و چه تعداد نیستند.
باکس بعدی یعنی Content Reach نشان میدهد چند نفر از کاربران از طریق پست و چند نفر از طریق استوری پیجتان را دیدهاند. همچنین به صورت حدودی و با دو رنگ، نشان میدهد که چند درصد از آنها فالوورتان بودهاند و چند درصد فالوورتان نبودهاند.
اگر کمی به سمت پایین اسکرول کنید، قسمتهایی مانند Top Posts, Top Stories و غیره را میبینید. همانطور که از اسمشان پیداست به معنی پستها، استوریها، IGTV و لایوهایی هستند که در میان بازدیدکنندهها محبوبیت بیشتری داشتهاند.
Impressions
اگر صفحهی Reach را اسکرول کنید بخشی به نام Impressions وجود دارد. ایمپرشن تعداد کل دفعاتی را نشان میدهد که پستهایتان در یک بازه زمانی مشخص دیده شدهاند.
Profile visits یا بازدید از پروفایل
پایین تر از ایمپرشن آیتمی به نام Profile activity وجود دارد که گزینهی اول آن Profile Visits است. این بخش تعداد افرادی که پروفایلتان را در یک بازهی زمانی مشخص دیدهاند، نشان میدهد.
Website taps یا تعداد کلیک بر وبسایت
در باکس Profile Activity گزینهی دیگری به نام Website taps وجود دارد و زمانی برایتان قابل مشاهده است که لینکی در بیو اکانت تجاری خود گذاشته باشید.
Website taps تعداد دفعاتی است که افراد از لینکی که در پروفایل کسبوکارتان قرار دادهاید، دیدن کردهاند. این گزینه را در قسمت Account activity هم میتوانید پیدا کنید.
Email button taps
همانند website taps این گزینه زمانی برایتان قابل مشاهده است که یک آدرس ایمیل در اطلاعات پروفایلتان گذاشته باشید.
در این قسمت میتوانید تعداد دفعاتی که افراد به آدرس ایمیل موجود در پروفایلتان ایمیل ارسال کردهاند را ببینید.
تحلیل بخش تعامل محتوا یا Content Interactions در اینسایت
برای دسترسی به این قسمت، بعد از باز کردن Insight از باکس Insight Overview گزینهی دوم یعنی Accounts engaged را انتخاب کنید.
در پنجره ای که برایتان باز میشود آیتم دوم یعنی Content interactions یا همان تعامل محتوا است.
همانطور که از نامش پیداست، بخش تعامل محتوا یا Content Interactions تعداد دفعاتی را نشان میدهد که افراد با محتوای شما درگیر شدهاند یا تعامل برقرار کردهاند.
به یاد داشته باشید، میزان تعاملی که با محتوایتان صورت میگیرد، بستگی به فالوورهای شما و نحوهی تعاملتان با سایر کسبوکارها در اینستاگرام دارد.
Content interactions شامل جزئیاتی مانند اینتراکشن مربوط به پستها، استوریها، ویدیو و لایوها است که در ادامه به آنها میپردازیم.
آنالیز بخش پست ها یا feed
Insight یک پست، اطلاعات مربوط به میزان تعامل مخاطب با آن پست را نشان میدهد. در این بخش تعداد تعاملها به تفکیک لایک، اشتراک گذاری (share) و ذخیره (save) ثبت شده است.
در بخش Top Posts می توانید بازه زمانیای که میخواهید را مشخص کرده و بهترین پستها را در زمینههای مختلف مثل لایک، کامنت و غیره مشاهده کنید.
آنالیز استوری ها
تعداد تعاملهایی را نشان میدهد که افراد با استوری شما برقرار کردهاند.
همانند Top posts در قسمت Top stories میتوانید با تنظیم یک بازهی زمانی مشخص، به تمام جزئیات مربوط به استوریهایتان دسترسی داشته باشید و عملکرد آنها را در زمینههای مختلف مثل ریپلای، share، خروج از استوری و غیره، بسنجید.
آنالیز IGTV
تعداد دفعاتی که افراد با IGTV شما در قالب لایک، کامنت، Share و Save تعامل برقرار کردهاند را نشان میدهد؛ همچنین گزینهای به نام Average Percentage Watched دارد که نشان دهندهی میانگین درصد تماشای ویدیو است.
آنالیز Liveها
در آنالیز لایو اعداد مربوط به ریچ، لایک و سیو قابل مشاهدهست. همچنین بخشی به نام peak concurrent viewers را خواهید دید. در این بخش تعداد حداکثر افرادی که به طور همزمان در لایو حضور داشتهاند، ثبت شده است.
آنالیز بخش فالوورها یا مخاطبان در اینسایت
در Insight بخشی به نام Total followers وجود دارد که اطلاعات زیاد و جالبی به شما میدهد. واقعیت این است که امروزه داشتن فالوور زیاد در اینستاگرام بسیار تاثیرگذار است؛ خصوصاً از این جهت که شما دائماً توسط مخاطبها با رقیبانتان مقایسه میشوید؛ اما به عنوان یک بیزینس باید برایتان مهم باشد که فالوورهایتان واقعی باشند.
در ادامه به شما کمک به وسیلهی آنالیز فالوورها در بخش Insight، آنها را بهتر بشناسید تا بتوانید پیج خود را رشد دهید.
در این قسمت عددی که در بالای صفحه مشاهده میکنید تعداد کل فالوورهایتان است.
کمی پایینتر نموداری میبینید که به شما کمک میکند تعداد فالو و آنفالوهایتان را به تفکیک روزهای هفته مشاهده کنید.
در آیتم بعدی یعنی Top Locations اطلاعات موقعیت مکانی فالوورهایتان ثبت شده است.
بخش Age Range مربوط به رنج سنی فالوورهایتان است.
کمی پایین تر فالوورهایتان بر اساس جنسیتشان دستهبندی شدهاند.
در انتها نموداری وجود دارد که بهترین زمان برای پست گذاشتن را بر اساس ساعات و روزهای خاصی از هفته تعیین می کند؛ چرا که در این قسمت، روزها و ساعتهایی که فالوورهایتان بیشتر فعال هستند ثبت شده است.
بررسی insight پست اینستاگرام
برای بررسی اینسایت هر پست به صورت جداگانه ابتدا به پست مورد نظر بروید، سپس روی گزینهی View Insight که در پایین و سمت چپ پست قابل مشاهدهست ضربه بزنید.
در آیتم اول پنجرهای که برایتان باز میشود، تعداد لایک، کامنت، share و سیو ثبت شده است.
کمی پایینتر نموداری وجود دارد که Reach یا همان تعداد افراد منحصربهفردی را نشان میدهد که این پست را دیدهاند. همچنین از این نمودار میتوانید متوجه شوید چه تعداد از افرادی که پست را ریچ کردهاند فالوور شما هستند و چه تعداد شما را فالو نمیکنند.
باکس بعدی مربوط به Impression است.
همانطور که بالاترهم توضیح دادیم ایمپرشن تعداد دفعاتی که پست شما دیده شده (با احتساب افراد تکراری). در این قسمت به تفکیک نوشته شده که افراد از چه طریقی پست را دیدهاند.
در Profile activity نیز نوشته شده چه تعداد نفراتی از طریق پست پروفایلتان را دیدهاند یا شما را فالو کردهاند.
بررسی insight استوری
برای دسترسی به Insight هر استوری پس از باز کردن استوری خود، صفحه را به سمت بالا بکشید. سپس روی آیکون نمودار که در سمت چپ، کنار آیکون چشم قرار دارد ضربه بزنید.
در صفحه ای که برایتان باز میشود می توانید اطلاعات مربوط به Rech و ایمپرشن را مشاهده کنید. همچنین در بخش Interaction تعداد Reply و Share استوری ثبت شده است.
اگر صفحه را اسکرول کنید به سمت پایین بخشی به نام Navigation وجود دارد که شامل اطلاعات زیر است:
- Forward: تعداد دفعاتی که روی استوریتان ضربه زدهاند تا استوری بعدیتان را ببینند.
- Exit: تعداد دفعاتی که از استوریتان خارج شدهاند.
- Next Story: تعداد دفعاتی که استوری شما را رد کردهاند تا استوری نفر بعدی را ببینند.
- Back: تعداد دفعاتی که روی استوریتان ضربه زدهاند تا استوری قبلی شما را ببینند.
در انتهای صفحه نیز Profile Activity وجود دارد که شامل Profile visit و Follow است؛ اعدادی که روبروی آنها نوشته شده نشان میدهند به واسطهی این پست، چند نفر پروفایلتان را دیدهاند و چند نفر شما را فالو کردهاند.
بررسی اینسایت لینک بایو
اگر از «یکلینک» برای تجمیع لینکهای خود در بایو استفاده میکنید، میتوانید گزارش کلیکها را به تفکیک لینکها در پنل خود مشاهده کنید.
به کمک گزارشهای یکلینک متوجه میشوید که کاربران شما به کدام یک از لینکهای قرار گرفته در یکلینک، علاقه بیشتری نشان میدهند. به این ترتیب میتوانید ساختار و چینش یکلینک خود را بهینه کنید و برای تدوین استراتژی محتوایی اینستاگرام خود ایده بگیرید.
ستون اول کل کلیکهای انجام گرفته و ستون آخر میزان جذابیت آن لینک (تعداد کلیک بر تعداد بازدید) را برای کاربر نمایش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.