اگه اینستاگرام فیلتر شد چکار کنیم؟!
چند وقتی هست که مثل سالهای اخیر، خبر فیلتر شدن اینستاگرام به ترند مطالب تبدیل شده. خیلیها از قبل خودشون رو برای این موضوع آماده کردن و خیلیهای دیگه هم به شدت برای این موضوع نگران هستند. به هر حال اینستاگرام به پلتفرمی تبدیل شده که علاوه بر سرگرم کردن مردم، برای خیلیها دستاوردهای مالی خوبی داشته و بعضیها درآمد اصلیشون از همین برنامه هست.
حالا سوال اصلی اینجاست که اگه اینستاگرام هم به یار دیرین خودش یعنی تلگرام ملحق بشه و شربت فیلترینگ رو بنوشه، مایی که درآمدمون از اینستاگرام هست باید چکار کنیم؟ برای پاسخ به این سوال باید 3 نکته مهم رو در نظر داشته باشین و در صورتی که این اتفاق افتاد، با خیال راحت به فعالیت خودتون ادامه بدین. (البته این موارد صرفا در مورد اینستاگرام نیس و میتونه توی آینده هم به دردتون بخوره.)
سایت؛ پایه و اساس کسبوکار اینترنتی
همونطور که شاید خیلی جاها شنیده باشین، پایه یک کسبوکار اینترنتی روی وبسایت شکل میگیره. هر کسبوکار موفقی اگه بخواد بدون استرس و نگرانی فعالیتهای خودش رو پیش ببره، باید یک سایت رسمی برای خودش داشته باشه. تعبیر جالبی که برای سایت در مقایسه با شبکههای اجتماعی و پیامرسانها به کار میبرن، تعبیر خانه اجارهای و شخصی هست.
سایت مثل خونه خود آدم میمونه. کسی نمیتونه بیاد و بگه خونه رو خالی کن و باید از اینجا بری! در حالی که شبکههای اجتماعی و پیامرسانهایی که توی کسبوکار اینترنتی نقش بزرگی داشتن (مثل تلگرام خدا بیامرز)، مثل خونههای اجارهای میمونند که هر لحظه ممکنه صاحبخونه بگه به سلامت!
بحث غیر قابل پیشبینی بودن شبکههای اجتماعی، فقط به موضوع فیلترینگ مربوط نمیشه. ذات شبکههای اجتماعی و برنامههای پیامرسان به این شکل هست که به یکباره برنامه جدیدی میاد و اوضاع برنامههای قبلی رو به هم میریزه. اگه یادتون باشه چند سال قبل این اتفاق برای فیسبوک افتاد و مردم دنیا به خصوص ایران، یهویی اینستاگرام رو به عنوان مقصد بعدی خودشون انتخاب کردن. یا مثال دیگش جاگزین کردن تلگرام به جای لاین بود. لاینی که داشت خوب پیش میرفت ولی تلگرام خیلی سریع ازش سبقت گرفت.
ساخت و طراحی سایت این روزها اونقدر راحت و کمهزینه شده که هر کسی میتونه حتی زیر یک ساعت برای خودش یک سایت داشته باشه!
مزایای داشتن یک وب سایت
1. داشتن وب سایت شما رو حرفه ای تر جلوه میده.
2. تقریبا حدود 93 درصد از تصمیم برای خرید و یا تعامل با کسب و کارها از طریق جست و جوی گوگل و وب سایت شما انجام میشه.
3. شانس دیده شدن شما نسبت به رقبای شما بیشتر میشه.
4. باعث سهولتِ دسترسی مشتریان و مخاطبان به شما و دسترسی شما به آن ها میشه.
5. باعث میشه ارزش و ماندگاری شما در ذهن مخاطب بیشتر بشه.
6. پشتیبانی راحت و امنی رو میتونید به مخاطبینتون ارائه بدید.
و…..
برای داشتن وب سایت از کجا شروع کنیم؟
قبلا شاید داشتن وب سایت یک آرزوی سخت بود چون باید حتماً کدنویسی و برنامه نویسی خوبی را بلد بودیم اما امروزه به لطف سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرس و جوملا و … می تونیم با حداقل دانش و کمک گرفتن از افرادی که تو این مسیر هستند یا حتی آموزش هایی که بصورت آنلاین از طریق وب سایت های معتبرِ طراحی وب سایت ارائه میشه، یک خونه دائمی برای خودمون توی فضای وب دست و پا کنیم تا اگر روزی برنامه های محبوب ما دچار مشکل شدن فالوورهای ما همچنان جایی برای دنبال کردن ما داشته باشند و ما هم نگران از دست دادن فعالیت و زحمات هایی که برای حرفه مون کشیدیم، نباشیم.
وب سایت و اجزای آن چیست؟
اگر بخوایم تعریف واضح و شفافی برای وب سایت ارائه بدیم میتونیم اون رو به یک فروشگاه شبیه سازی کنیم که از چند قسمتِ اسم فروشگاه، مکان فروشگاه، متراژ فروشگاه، دکوراسیون و ویترین فروشگاه تشکیل شده ، من در ادامه این مثال رو روی وب سایت باز میکنم تا شما بهتر متوجه بشید.
- اسمی که برای فروشگاه انتخاب میکنیم همان نام وب سایت یا دامنه ی ماست.
- مکان فروشگاه درواقع همان سرور و هاستی هست که برای وب سایت باید انتخاب کنیم و از موارد مهمی در ایجاد وب سایت می باشد.
- متراژ فروشگاه حکم فضایی ست که برای وب سایت در نظر میگیریم و این بسته به نوع فعالیت ما میتواند متفاوت باشد، دقیقا شبیه فروشگاهی که بنا بر نوع فعالیتش میتواند بزرگ یا کوچک باشد.
- دکوراسیون یا ویترین فروشگاه، برای یک وب سایت شکل ظاهری و طراحی آن می باشد که میتواند متناسب با نوع فعالیت و سلیقه هر فرد متفاوت باشد.
مشتریها و مخاطبین وفادار ایجاد کنین
تجربه نشون میده تا مدتی بعد از فیلتر شدن یا منسوخ شدن یک شبکه اجتماعی، هنوز مردم اون شبکه اجتماعی رو دنبال میکنند. یکی از دلایلی که مردم این واکنش رو نشون میدن، گرفتن خبر از پیجها و افراد محبوبشون توی اون شبکه اجتماعی هست. یعنی اینکه یه راه ارتباطی دیگه با اونها پیدا کنند و با خیال راحت از طریق راه ارتباطی جدید اونهارو دنبال کنند. این افراد همون آدمای وفادار به شما هستن که حاضرن هنوز کنارتون باشن!
همراهی با دیگران و شروع مجدد
چه یک شبکه اجتماعی فیلتر بشه و چه بنا به دلایلی مردم برای کوچ کردن از اون رغبت نشون بدن، مطمئنا یک مقصد جدید و یک جایگزین هم واسش انتخاب میشه! شما به عنوان کسی که کسبوکارتون قبلا جای دیگهای بوده و حالا باید اثاثکشی کنین، نباید از همراهی با دیگران غافل بشین. مقصدی که در نهایت برای کوچ کردن انتخاب میشه، همونجایی هست که مردم و مخاطبین شما حضور دارند. پس اگه همه به سمت X رفتن و شما Y رو به عنوان خونه جدید خودتون انتخاب کردین، احتمالا کسی دیگه بهتون سر نمیزنه!
نکته مهم در مورد شبکه اجتماعی یا پیامرسان جدیدی که مردم برای جایگزینی مورد قبلی انتخاب میکنند اینه که این کار مدت زمان مشخصی نداره! خیلی وقتها این عملیات به سرعت انجام میشه (مثل کوچ دلیرانه مردم از فیسبوک به سمت اینستاگرام). گاهی وقتا هم شبکه اجتماعی قبلی به قدری خوب بوده که نمیشه جایگزین بهتر از خودش رو براش پیدا کنین (مثالش که مشخصه…). به همین خاطر مردم چند دسته میشن و مقصدهای متفاوتی برای خودشون مشخص میکنند! شما به عنوان یک کسبوکار باید به اندازه کافی صبور باشین و منتظر انتخاب نهایی مردم بمونین.
خلاصه کلام و سخن آخر
شبکههای اجتماعی و پیامرسانها میان و میرن. این موضوع چیزی نیست که ما بتونیم جلوش رو بگیریم. فقط تنها چیزی که این وسط اهمیت داره، ادامه فعالیت کسبوکار اینترنتی ما هست که نباید به هیچ عنوان متوقف بشه. پس واسه اینکار حتما لطفا:
- واسه کسبوکارتون سایت داشته باشین.
- دنبالکنندگان وفادار ایجاد کنین.
- بدون ترس و گارد گرفتن به مقصد بعدی مردم ملحق بشین.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.