اصطلاحات رایج در اینستاگرام

چند اصطلاح اینستاگرامی که بهتر است بدانیم
اینستاگرام هم مانند دیگر شبکههای اجتماعی دارای اصطلاحات و کلید واژههایی است که برخی از آنها مربوط به اپلیکیشن بوده و برخی دیگر را کاربران تولید کردهاند. بنابراین شما با شناخت بهتر اصطلاحات اینستاگرام با فرهنگ موجود در آن نیز آشنا میشوید.
اصطلاحات:
فالور follower : در لغت به معنی دنباله روی یا پیروی و در اینستاگرام به افرادی می گویند که یک صفحه ی خاص را دنبال می کنند / تعداد دنبال کنندگان یک صفحه را فالور می گویند
فالوینگ following : در لغت به معنی دنباله یا پیرو تعداد افراد دنبال شده توسط صاحب یک پیج را فالوینگ آن پیج می گویند.
پست Post : کل مطالب منتشر شده توسط صاحب پیج (اعم از عکس ، فیلم و متن ) را پست می گویند.
کا K : عبارت کا معادل عدد هزار می باشد. اینستاگرام برای پیج هایی با تعداد دنبال کننده و یا دنبال شونده بیشتر از هزار نفر از این عدد استفاده می کند (به عنوان مثال اگر می گوییم تعداد فالورهای یک پیج 100k می باشد یعنی 100000 صد هزار نفر این پیج را دنبال می کند.)هدف از این کار خلاصه نویسی در پیج های اینستاگرام است.
ام M : عبارت M معادل میلیون می باشد. اینستاگرام برای پیج هایی با تعداد دنبال کننده و یا دنبال شونده بیشتر از یک میلیون نفر از این عدد استفاده می کند (به عنوان مثال اگر می گوییم تعداد فالورهایی یک پیج 100M می باشد یعنی 100000000یک میلیون نفر این پیج را دنبال می کند.
فید Feed: اولین صفحه ای را که در هنگام باز کردن اینستاگرام با آن مواجه می شوید.در این صفحه می توانید آخرین پستها و استوری های فالورهایتان را ببینید. به صفحه فید صفحه ی هوم (Home) هم میگن.
استوری Story : استوری در لغت به معنی داستان است . در اینستاگرام شما توسط این قابلیت می توانید عکس یا نوشته ای را به مدت 24 ساعت در معرض دید کاربران خود قرار دهید (استوری ها در صفحه فید یا همون صفحه ی home فالورهاتون نمایش داده میشود) و بعد از 24 ساعت به طور اتوماتیک حذف می شود.
هایلایت کردن (Highlight) : قابلیتی که توسط آن شما قادر به ذخیره ی استوری هایتان بیشتر از 24 ساعت خواهید بود. در واقع اگر بخواهید استوری خود را ذخیره کنید باید آن را هایلایت نمایید.
لایو Live : به قابلیت بخش ویدئوهای زنده توسط اینستاگرام لایو می گویند. شما در برنامه اینستاگرام می تونید بصورت زنده و بدون محدودیت زمانی فیلم برداری کنید و برای فالورهای خودتون پخش کنید. بینندگان لایو می توانند در هنگام مشاهده پخش زنده برای شما کامنت بزارن و این کامنتها قابل مشاهده توسط همه ی بینندگان لایو خواهد بود.همانند استوری ، لایو نیز به مدت 24 ساعت در اختیار فالورهای شما خواهد بود. در صورت تمایل به ذخیره لایو باید از قابلیت هایلایت استفاده نمایید.
(نوتیفیکیشن) Notification : در لغت به معنای اطلاع رسانی و هشدار می باشد. و در اینستاگرام این اصطلاح در مواردی به کار می رود که اینستاگرام می خواهد به شما هشدار یا خبر جدیدی بدهد (به عنوان مثال : فالو کردن شما توسط افراد جدید با نوتیفیکیشن اطلاع رسانی میشود یا لایک کردن یا کامنت گذاشتن برای پستهای شما توسط فالورهای شما و…)
کپشن (caption): به نوشتهای که زیر عکس یا ویدیوی خود مینویسید، کپشن (caption) میگویند.
لایک (Like): با لایک کردن یک پست نشان میدهید که آن را دیدهاید و از آن لذت بردید. وقتی پستی را لایک میکنید به صاحب صفحه نوتیفیکیشنی (اعلانی) ارسال میشود که متوجه خواهد شد شما پست او را لایک کردید. همچنین قلب کنار پست یا استوری، بعد از لایک شما قرمز میشود.
فول لایک: منظور از فول لایک این است که تمام پستهای یک صفحه لایک شدهاند. اگر کسی به شما گفت که “فول لایک شدی. حمایت” منظور این است که من تمام پستهای شما را لایک کردهام، لطفاً شما هم به صفحه من سر بزنید و پستهایم را لایک کنید.
بایو (Bio): بخش مربوط به بایو اینستا که درست زیر نام کاربری شما قرار گرفته، فضایی است که اجازه میدهد هرچیزی راجع به خودتان بنویسید. این عبارت مخفف کلمه «بایوگرافی» است و میتوانید از آن برای توصیف خودتان یا کسبوکارتان استفاده کنید. ضمنا بیو معمولا نخستین چیزی است که به چشم بازدیدکنندگان از پروفایل شما میآید. فراموش نکنید که میتوان از اموجیها، کاراکترهای خاص و حتی فهرستها نیز در بیو استفاده کرد.
الگوریتم: الگوریتم یک فرآیند محاسباتی است که تعیین میکند کدام محتوای اینستاگرام باید برای کدام کاربر، کجا و در چه زمانی نمایش داده شود. پارامترهای بسیار زیادی در آن نقش داشته و عملکرد دقیق الگوریتمها معمولا مخفی است.
BLOGGER : بلاگر: وبلاگ نوعی “دفتر خاطرات” در اینترنت است که می تواند برای موضوعات و علایق خاص طراحی شود و به طور مرتب با متون جدید تکمیل شود. به شخصی که در وبلاگ مینویسد، “بلاگر” می گویند. در این بین، این اصطلاح عمدتاً برای وبلاگ نویسان مشهور (بیشتر از بخش های مد، سبک زندگی یا غذا) استفاده شده و ممکن است در بخش بیوی اینستا آن را مشاهده کنید.
DM دایرکت (direct): DM مخفف عبارت انگلیسی Direct Message در رسانه های اجتماعی است. DM پیام مستقیم (خصوصی) است که گاها مخفف PN (= پیام خصوصی) نیز به جای آن استفاده میشود.
هشتگها (Hashtags): هشتگ به معنای کلمه یا عبارتی است که بعد از نماد پوند (#) میآید. هدف از ساخت هشتگ این است که کاربران بتوانند محتوایی بخصوص و دستهبندی شده را با سرعت هرچه تمام تر پیدا کنند. اگرچه این نماد ابتدا در انحصار توییتر بود، اما به مرور زمان راه خود را به تقریبا تمام شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام باز کرد.
ایموجی/ شکلک: ایموجیها همان شکلکهای جذاب اینستاگرام هستند. ایموجیها در فضای مجازی و در اینستاگرام کاربرد زیادی دارند. از ایموجیها برای بیان احساسات و اشاره به حیوانات، طبیعت، غذا، اشیا و فعالیتها کمک میگیرند.
تگ کردن (Tagging): تگ کردن به معنای ضمیمه کردن نام کاربری یک نفر درون یک پست است.
اکسپلور Explore : به معنای جستجو و کشف کردن است. برای دسترسی به این بخش وارد تب دوم اینستاگرام در بخش پایینی نرم افزار را لمس نمایید.در بخش اکسپلور شما بخشی از پستهای محبوب را با توجه به علایق خود و با استفاده از الگوریتم های اینستاگرام مشاهده می کنید در واقع اینستاگرام با زیر نظر گرفتن عملکرد شما و با توجه به الگوریتمهای هوش مصنوعی به شناسایی پست های مورد علاقه شما اقدام کرده و بخشی از آنها را در قسمت اکسپلور به شما نمایش می دهد. در بخش اکسپلور اینستاگرام شما می توانید به سرچ در سه حوزه ی پست ها ، هشتگ ها و مکانها اقدام نمایید.ویژگی جالب بخش اکسپلور این است که شما می توانید با هر بار ورود و خروج به نرم افزار تصاویر و ویدئوهای جدیدی در اکسپلور مشاهده کنید.
سیو save : به معنای ذخیره کردن است. شما می توانید پستهایی را که برایتان جذاب است بواسطه ی این قابلیت ذخیره کنید.
آرشیو archive: چنانچه تمایل ندارید عکسی در پروفایل شما نمایش داده شود، میتوانید آن را در بخش ارشیو اضافه کنید تا فقط خود شما به آن پست دسترسی داشته باشید.
تعامل: تعامل شامل ارتباط شما با سایر کاربران از طریق کامنت، لایک، لایو و … میشود. صفحات محبوب اغلب دارای تعامل زیادی بوده و توسط افراد زیادی دیده میشوند.
Follower growth rate نرخ رشد فالورها: با بالا رفتن تعامل یک اکانت، فالورهای آن هم رشد قابل توجهی پیدا خواهد کرد. نرخ رشد فالورهای یک اکانت در بازه زمانی خاصی، نرخ رشد نامیده میشود که معمولا برای اکانتهای تجاری اهمیت زیادی دارد.
Organic reach رشد ارگانیک: برخی از افراد برای بالا بردن تعداد فالورهای خود ترجیح میدهند از محتواهای با کیفیت استفاده کنند. این اکانتها برای بازه زمان مشخصی مطالب مفید تولید کرده و با گذشت زمان مخاطبان بیشتری جذب خواهند کرد. زمانی که اکانتی از این طریق جذب فالور داشته باشد، رشد ارگانیک یا طبیعی یرا تجربه کرده است.
Insight اینسایت: یکی از قابلیتهای کاربردی اینستاگرام امکان تهیه گزارش از اکانت است. شما توسط Insight در هر پست میتوانید ریز فعالیتها را مشاهده کنید. به طور مثال تعداد کاربردی که پست شما را ذخیره کرده و یا آن را به دیگران ارسال کردهاند، در این قسمت قابل مشاهده است.
(کالکشن) Collection : به معنی کلکسیون است. شما می تونید برای پستهایی که سیو کرده اید دسته بندی ایجاد کنید به این عمل ایجاد کالکشن یا کولکسیون میگن.
کامنت Comment: به معنای اظهار نظر کردن است . اظهار نظر کردن در زیر پستهایی که در اینستاگرام وجود دارند.
(صفحه تجاری) Business Profile : اینستاگرام برای صاحبان کسب و کارها و افرادی که قصد استفاده ی تجاری از اینستاگرام را دارند. قابلیت ویژه ای به نام صفحه ی تجاری در نظر گرفته است. از جملهامکانات مربوط به بیزینس پروفایل میتوان به تبلیغ کردن در اینستاگرام ، فروش محصولات و خدمات و مشاهده ی آمار ویژه مربوط به پیج های تجاری اشاره نمود.هر کاربر می تواند نسبت به تبدیل اکانت معمولی خود به اکانت بیزینسی اقدام نماید (تذکر مهم : برای تبدیل اکانت معمولی به اکانت بیزینسی باید حساب شما در حالت public)) باشد.
آیجی تی وی (IGTV) :در حالت عادی اینستاگرام شما امکان آپلود فیلم های با طول بیشتر از یک دقیقه را ندارید. برای حل این موضوع بتازگی اینستاگرام قابلیتی به برنامه خود اضافه کرده که امکان آپلود فیلم هایی با طول بیشتراز یک دقیقه در آن فراهم شده است.
ریکوئست دادن (Request) : در صورتی که میخواهید صفحه فردی را فالو کنید، باید به آن درخواست فالو یا ریکوئست بدهید. برای اینکار باید وارد صفحه فرد مورد نظر شوید و روی Follow کلیک کنید تا عنوان دکمه آن به Requested تغییر کند. افرادی هم که قصد فالو کردن صفحه شما را دارند، باید به شما ریکوئست بدهند و بعد از تاییدتان وارد لیست دنبال کنندگان شوند. (این مو ضوع تنها برای صفحات private صدق میکند.)
کانفریم کردن (Confirm) : اگر حساب شما از نوع خصوصی (Private) باشد. افرادی که تمایل دارند تا پیج شما را دنبال کنند باید به شما درخواست فالو بدهند و اگر شما راضی به دنبال کردن پیج خودتون توسط اون فرد هستید . باید آن را با گزینه confirm تایید کنید . و در صورت عدم راضیت می توانید با انتخاب دکمه ی delete مانع از فالو کردن ایشان کنید.
ریپورت کردن (Report) : ریپورت به معنی گزارش می باشد . اگر در اینستاگرام فردی برای شما ایجاد مزاحم کند شما می توانید آن صفحه را گزارش کنید . اینستاگرام با دریافت گزارش، صفحه مورد نظر را بررسی کرده و در صورت دریافت گزارشهای متعدد، نسبت به بستن آن پیج اقدام مینماید.
بلاک BLOCK : در صورتی که بخواهید فردی به پیج شما دسترسی نداشته باشد و حتی در قسمت جستجو ، آن فرد نتواند پیج شما را ببیند شما باید آن فرد را بلاک کنید.
صفحات پرایوت (Private) : صفحاتی که برای مشاهده محتوای آنها (عکس ها ، فیلم ها ، استوری ها و لایو) نیاز به ارسال درخواست (Request) توسط شما و تایید توسط صاحب پیج می باشد. شما تنها در صورتی به محتوای پیج دسترسی خواهید داشت که صاحب پیج درخواست شما را بپذیرد.
صفحات پابلیک (Public) : به صفحاتی که برای مشاهده ی آن نیازی به تایید صاحب آن پیج نیست.
Boomerang بومرنگ: یکی از بخشهای محبوب اینستاگرام، Boomerang است. این اصطلاح به کلیپهای کوتاهی اشاره داشته که کاملا بی صدا بوده و یک صحنه در آن چندین بار تکرار میشود.
سرچ (Search): سرچ یکی از قابلیتهای قدرتمند اینستاگرام است که مخصوص جستجو کردن است. این قسمت شامل چهار بخش است :
1- Search top: این قسمت به شما صفحاتی را نشان میدهد که بیشترین سرچهای خود شما بوده است.
2- Search people : از این قسمت میتوانید با جستوجوی نام افراد یا کسبوکارها پیج اینستاگرام آنها را پیدا کنید. در همین بخش هنگامی که شما نام کسی را سرچ میکنید، قسمتی به نام Suggested به شما افراد یا پیجهای مشابه با سرچ شما را نشان خواهد داد.
3- Search tags : از این قسمت شما میتوانید هشتگهای موردنظر خود را جستجو کنید تا پستهایی که دارای هشتگ موردنظر هستند، به شما نمایش داده شود.
4- Search places: زمانی که شما جیپیاس (GPS) دستگاه خود را روشن کرده باشید میتوانید در میان مکانها، شهرها و کشورهای مختلف جستجو کرده و تمام عکسهایی که در آن لوکیشن (location) گرفته شدهاند را خواهید دید.
هاید کردن استوری (Hide Story) : هاید کردن استوری به معنای پنهان کردن آن از برخی اکانتهای خاص است. این ویژگی توسط گزینه Hide Story From در دسترس است .
Turn off commenting: اگر پستی را در اینستاگرام منتشر کنید و نخواهید کسی راجع به آن نظری بدهد، میتوانید بخش کامنت آن را غیر فعال کنید. با این گزینه کامنتهای شما به اصطلاح بسته شده و کسی نمیتواند برای شما کامنت بگذارد.
FOLLOW BACK : اگر فردی پیج شما را فالو کند و شما نیز در پاسخ به اینکار او را فالو کنید . شما فالو بک انجام داده اید.
یوزرنیم (Username): هندل یا یوزرنیم همان نام کاربری شماست.
در انتها
در این مقاله از سری مقالات آکادمی روان تمام لغات و اصطلاحات اینستاگرامی را برای شما جمعآوری کردیم. برای این که در اینستاگرام بتوانید یک کسب و کاری موفق داشته باشید باید با اصطلاحات و قابلیتهای رایج آن آشنا باشید و از آنها جهت آنالیز کردن دادهها و کاربران استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.